Mot SM i ponnydressyr

9 juni 2021

Stort grattis säger vi till Emma Hallberg, som läser Hästhållning Ridning åk 2, för hennes prestationer i dressyr under helgen. Emma och hennes c-ponny Rune är nu vidare till SM efter att vunnit och slagit personbästa inte mindre tre gånger under samma helg.

Mot SM i ponnydressyr

På lördagen tävlade Emma i FEI-mästerskapsprogram för ponny i Svärdsjö. Den klassen vann hon med 69 procent, för att kvala in till SM krävs 66 procent. Under söndagen red hon FEI-mästerskapsprogram och FEI-lagtävlanprogram ponny hemma på Matfors ryttarförening och vann då med 70 respektive 71 procent.

 - Jag har aldrig ridit på så höga procent och slog personbästa tre gånger. Vi tyckte det var superkul att få komma ut och tävla efter att mest ha tränat under corona. Vi har tränat ordentligt och bytt träningssätt, säger Emma.

Sista tävlingen tillsammans

Nu siktar hon på att ha en rolig sommar med mycket bad med Rune innan SM i ponnydressyr i Skövde i slutet av juli.

- Jag har haft min ponny Rune i sju år och vi började båda från noll. När jag köpte honom var både jag och Rune outbildade, sen har vi tränat, jobbat och utvecklats tillsammans upp till den här nivån. Detta SM blir sista gången jag tävlar med honom innan jag säljer honom för att kunna köpa en stor häst, så nu siktar vi på att ha så roligt som möjligt och kanske en topp tre-placering.

Emma berättar att de möjligheter hon fått att få rida och lära sig under skoltid för rutinerade ridlärare bidragit till utvecklingen. I målsiktet finns de stora tävlingarna såväl inom som utom landet för matforstjejen som är uppvuxen bland travhästar.