Möt Amanda Hedlund!

1 januari 2020

Möt Amanda Hedlund en av våra häst och trav lärare!

Möt Amanda Hedlund!

Amanda Hedlund är en av våra fantastiska personer som undervisar i inriktning häst. Alla våra lärare inom häst är själv aktiv inom branschen, vilket gör så mycket för elevernas utveckling. Senaste året har Amanda stått på prispallen i både monté och trav.

Möt Amanda berättelsen om hur hennes resa har varit.

Hästar har självklart varit i fokus hela mitt liv. Till en början var det hästhoppning som lockade mest. Fram till att jag var 18 tävlade jag flitigt på hoppbanorna. Sedan blev jag som många andra ungdomar sugen på både mer utmaningar och nyfiken på att prova någonting nytt.

Samtidigt som jag jobbade som ridlärare på Timrå passade jag på att börja kurser på travskolan i Bergsåker för att lära mig om trav och travhästar. Efter två intensiva år stod jag till slut där med en B-tränarlicens, montélicens och en körlicens.

Jag kombinerar nu hästhoppningen med travet. Jag har min hopphäst Charleston och några varmblodstravare som jag tränar och tävlar. Även om det är väldigt roligt att köra sulkylopp så är det trots allt på hästryggen jag känner mig som mest hemma, därför rider jag allra helst montélopp (travlopp med ryttare). 2018 och 2019 har verkligen varit mina bästa år hittills på travbanan. Jag har fått chansen att rida flera fina hästar senaste tiden, vilket jag är väldigt tacksam över.

När jag jobbar åt Realgymnasiet arbetar jag tillsammans med våra profillärare Johanna Hammarstrand och Moa Belin. Jag undervisar hästeleverna i körning och hästkunskap, t ex selning av travhäst, samt ansvarar för kursinnehållet i hovvård då jag är utbildad hovslagare.

Tack Amanda för att du delade din berättelse, vi är så stolta och tacksamma att du är en del av Realgymnasiet!