Välkommen till Realgymnasiet i Sundsvall!

Vad kan du läsa i Sundsvall?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Nyhet! Läs till Hundfrisör

5 maj 2022

Till hösten 2022 kan elever som läser inriktning Djurvård med fördjupning Hund på Realgymnasiet i Sundsvall läsa till Hundfrisör. Enligt Hanna Casell, programansvarig för Hund finns det stor efterfrågan på utbildade Hundfrisörer i Sverige.

Nyhet! Läs till  Hundfrisör

-Redan innan pandemin, då registrering av hundar sköt i höjden, saknades det yrkeskunniga ute i landet. Våra elever kommer att vara hett eftertraktade i butiker med salong, ha möjlighet att hyra plats i befintliga hundtrim, men även kunna starta egen verksamhet, säger Hanna Casell, programansvarig för programfördjupningen Hund i Inriktningen Djurvård  på Lärande i Sverige som driver Realgymnasiet. 

I årskurs 1 läser elever på Hund tillsammans med alla Djurvårdselever. Första året handlar mycket om att eleven ska få förståelse för hur djur i allmänhet och hundar i synnerhet fungerar. Kunskap om hundar ingår naturligt i kurserna och du får grunder i skötsel och anatomi. I årskurs 2 väljer sedan eleven en specialiseringskurs, Hundfrisör där grundläggande kunskaper för klippning och salongsjobb ingår. Därefter i årskurs 3 får eleven fördjupade kunskaper i trimning och frisering.

Specialiseringarna i Hundfrisör är kvalitetssäkrade gällande innehåll av Sveriges Hundfrisörer och Svenska Kennelklubben.

-Realgymnasiet ser till branschens behov och utbildar fler hundfrisörer. Vilken bra möjlighet för våra elever att bli redo för arbetslivet, säger Anneli Harrvik, rektor på Realgymnasiet i Sundsvall.