Välkommen till Realgymnasiet i Sundsvall!

Vad kan du läsa i Sundsvall?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Byggde egen djurpark

3 juni 2021

Den planerade resan till Kolmårdens djurpark blev tyvärr inställd för eleverna som läser Sällskapsdjur & Djursjukvård tredje året på Realgymnasiet i Sundsvall. - Då gör vi en egen djurpark, meddelade deras lärare Anneli Larsson.

Byggde egen djurpark
Öppna videospelaren

Den planerade resan till Kolmårdens djurpark blev tyvärr inställd för eleverna som läser Sällskapsdjur & Djursjukvård tredje året på Realgymnasiet i Sundsvall. 

- Då gör vi en egen djurpark, meddelade deras lärare Anneli Larsson.

Efter månader av distansstudier vid datorn fick de sex eleverna komma in på skolan och fatta saxar, färg, penslar, limstift och fogskum i ett kreativt projekt som fick både lärare och elever från andra klasser att höja på ögonbrynen. Ett antal timmar senare stod den klar: ”Cameltoe Zoo”, som de valt att kalla sin miniatyrdjurpark.

Under skapandet har de fått användning av många av de kunskaper de under åren på Realgymnasiet tillgodogjort sig kring djurparksdjur och arbete i djurpark. 

- Det har verkligen varit jätteroligt och vi hade aldrig trott att det skulle bli så här bra, säger Gry Lindgren och får medhåll av klasskamraten Alva Näsström som också passar på att berätta om hur peppande, stöttande och engagerad deras lärare varit i byggandet.  

Vecka i Furuviksparken

Efter avslutat projekt kunde eleverna trots allt ändå få spendera en inplanerad vecka på den närmre belägna Furuvik djurpark. 

- Våra elever har fått mycket beröm för hur de gått ”all in” i arbetet på Furuviksparken och verkligen visat att de kan mycket och arbetar med glädje, säger deras lärare Anneli Larsson stolt efter veckan.  

För Gry och Alva väntar nu vidare studier till legitimerade djursjukskötare respektive barnmorska, och eventuellt också lite arbete innan det. 

Se gärna filmen där eleverna visar djurparken Camel Toe och berättar om bygget, studier under pandemin och deras framtidsplaner.


(Foton: Anneli Larsson)