Hanna och Sune på besök!

11 mars 2020

Vi har haft besök av Hanna och Sune! Hanna har gått på Realgymnasiet inriktning hund. Hon skaffade Sune och upptäckte vilken talang han hade i att spåra.

Hanna och Sune på besök!

Hanna utbildade Sune till en IDhund vilket är en hund som spårar försvunna djur med hjälp utav en smeller. Alltså en sparad hårtuss, leksak, borste eller annat som luktar djuret som har sprungit bort.
Alla berättelser om deras arbete var fantastiskt att få höra. Hur de tillsammans jobbar i team för att hitta försvunna djur. Många djurägare har återfått sina bortsprungna djur tack vare Sune och Hanna.
Vi får också höra vilken betydelse Realgymnasiet har haft för Hanna och hennes val av yrke. Fördelen med att ha fått prova så mycket inom utbildningen och då också kunna känna vad som passar just mig, berättar Hanna. Det är en förmån att ha fått möjlighet att prova sig fram och kunskap om de olika delarna samt att jag fått med mig certifikat för att bli anställningsbar och lyckas i arbetslivet efter min utbildning.
Tack Hanna och Sune att ni kom! Vi känner oss så stolta över det arbete ni gör och vi fortsätter att följa er med spänning på suneidhund