Gymnasietiden var det bästa i mitt liv

5 januari 2022

Elin Gilborne har läst Naturbruksprogrammet med inriktning Djurvård (idag Sällskapsdjur & Djursjukvård) på Realgymnasiet i Göteborg. Hon har alltid brunnit för att hjälpa djur och idag jobbar hon som Djurvårdare på Blå Stjärnans Djursjukhus. Här berättar hon lite mer om sin gymnasietid och om hennes arbete idag.

Gymnasietiden var det bästa i mitt liv

Vad ville du göra efter din examen på Realgymnasiet?


Jag hade och har många drömmar och mål med vad jag vill jobba med. En dröm exempelvis var att jobba med de vilda djuren, göra Djurparkerna i Sverige bättre. En annan dröm var att jobba inom Djursjukvården på en klinik för att hjälpa de sjuka djuren. Allt handlar om att få djuren att må bra på ett eller annat sätt. Sen vart det blir får vi se.

 

Vad gör du idag?

Idag jobbar jag som Djurvårdare på Blå Stjärnans Djursjukhus och längtar till jobbet varje dag. Att få in sjuka djur, vårda dem och vara med i deras resa under sin medicinering, för att sedan lämna ut dem friska är en underbar känsla. 

 

Hur hjälpte din utbildning på Realgymnasiet i ditt nuvarande arbete?

Realgymnasiet gav mig mycket och bra erfarenheter med deras prioriteringar på praktik. Jag fick en trygg skolgång med bra lärare och en bra klass. När skolan är mindre kommer man närmare sina lärare, dem i sin tur lär känna du lär dig och låter oss tycka till hur vi ska lägga upp vår skolgång.