Träna för elittränare i branschen!

30 juni 2020

Som elev på utbildningen Häst får du rida varje vecka, för såväl egna ridlärare som för kända tränare inom hoppning och dressyr. I ridningen får du utveckla din sits som ryttare och lär dig om dressyrens olika rörelser samt hästens form och hoppning.

Träna för elittränare i branschen!

Realgymnasiet ger dig tillgång till en inspirerande och utvecklande studiemiljö, engagerade, kompetenta lärare och partners samt tränare och välutbildade hästar. Under årskurs ett på utbildningen Häst läser man kursen Ridning & Körning (Djurhållning) som efterföljs av ett val av specialisering i år två, här kan man välja på tre olika specialiseringar inom Häst eller välja inriktning mot Trav. Läs mer om specialiseringarna här.  

Vi har väldigt starka samarbeten med bransch runt om i Sverige vilket medfört att vi också har flera bra samarbeten med elittränare inom flera discipliner. Med dessa samarbeten kan vi då få in gästtränare ett antal gånger per termin som våra elever får träna för inom deras kurser. Detta är ett bra sätt att kvalitetssäkra så du som elev får en positiv utveckling i din ridning. 

Såhär många träningar för externa tränare får du på Hästutbildning

Årskurs 1 - 2 st, 1 hoppning & 1 dressyr.

Årskurs 2 - 4 st, 2 hoppning & 2 dressyr.

Årskurs 3 - 2 st, 1 hoppning & 1 dressyr.

Genom att jobba med grunderna och rida välutbildade skolhästar utvecklar du förståelsen för vad som är rätt. På så sätt får du bra verktyg för att utveckla hästarna du möter i framtiden.

Lotta Björe A-TRÄNARE, FÖRE DETTA LANDSLAGSRYTTARE OCH TRÄNARE FÖR REALGYMNASIET.

Ett exempel på gästtränare hos oss är Lotta Björe, hon har stor erfarenhet inom hästbranschen och en av våra uppskattade tränare på våra skolor. Exempel på fler tränare vi samarbetar med är Anna Emanuelsson, Stefan Jansson och Ingrid Jerlin för att nämna några. 

Det är mycket kunskap och erfarenheter som du som elev får med dig under 3 år på gymnasiet, under sista året kommer dessa kunskaper testas i en hästskötarexamen för att kunna bli diplomerad hästskötare vid studenten. Något som gör att anställningsbarheten blir extra hög men också ett krav för att bli behörig till vissa högre utbildningar inom hästbranschen. Utöver det kommer hästskötarexamen vara en bra merit att ha med på ditt cv i framtiden.