Utvecklas i en av Sveriges snabbast växande branscher

10 augusti 2023

På Ridning tränas du i hoppning, dressyr, hästkunskap, ledarskap och mycket annat. Du kommer att få träffa ledande profiler inom olika delar av branschen som entreprenörer, tränare med flera som ger dig insyn i att driva eget företag inom hästnäringen. Hästbranschen är en av de snabbast växande i landet och självklart samarbetar vi med några av de främsta tränarna, ridanläggningarna och ridsportseventen för att ge dig värdefulla kontakter och kunskaper för att lyckas i framtiden.

Utvecklas i en av Sveriges snabbast växande branscher

Möjliga diplomeringar  
-Diplomerad Hästskötare, SvRF
-Grönt kort, SvRF
-Basutbildningen, SvRF
-Ungdomsledarkurs, SvRF
-Tappskokompetens
-Första hjälpen
-Förarbevis terränghjuling
-Personlig utveckling & Externa relationer
-Ledarskap & ridkonst

Ditt första år handlar om att du ska få förståelse för hur djur i allmänhet och hästar i synnerhet fungerar. Att studera beteenden hos olika djurslag och lära sig läsa djur är en viktig grund att ha med sig.

Mycket av din tid spenderas är också praktiskt i stallet och i sadeln. Under utbildningen får du testa flera olika moment inom hippologi och ridsport där du lär dig av erfarna ridlärare och tränare. Efter det första året har du goda grundkunskaper i ridning och djurkunskap, både i teorin och praktiken.

Under ditt andra år utvecklar du din kompetens när det gäller hästkunskap och ridning. Entreprenörskap går som en röd genom hela utbildningen och under tvåan utforskar du hästnäringen på djupet.

Nu börjar du även bygga ut ditt kontaktnät och träffa flera olika profiler i branscher. Du fördjupar även din teknik på hästryggen.

Ditt val av specialisering av färgar undervisningen främst genom ditt arbetsplatsförlagda lärande men även genom specialiseringsdagar med tränare och föreläsare.

Under ditt sista år på utbildningen ligger fokus på praktisk hästkunskap och ridning och du har möjlighet att göra delar av ditt arbetsplatsförlagda lärande utomlands. Här inspireras du och utveckla dina kompetenser inom ridsport, event och entreprenörskap. Du får insyn i vad det innebär att planera större evenemang

Fokus ligger även på att du ska utvecklas vidare inom ridsporten, som entreprenörer och egna företagare. Du och dina klasskompisar lär är vad det innebär att bedriva företag inom ramen för och får nyttiga erfarenheter för framtiden.

Under året vässar du dina kunskaper inför yrkesprov för hästskötare som du blir väl förberedd för genom undervisningen.

Ditt val av specialisering av färgar undervisningen främst genom ditt arbetsplatsförlagda lärande men även genom specialiseringsdagar med tränare och föreläsare.