Välkommen till Realgymnasiet i Norrköping!

Vad kan du läsa i Norrköping?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Gillar du äventyr och naturupplevelser? Kan du tänka dig att jobba med ledarskap och människor?

10 augusti 2023

Kom och utbilda dig hos oss mot naturturism och bli attraktiv i en spännande framtidsbransch! Du får leda, guida och handleda människor inom olika naturupplevelser och äventyrsaktiviteter. Du får även möjlighet att gå STS reseledarutbildning i Alperna. Med en ny certifiering inom naturguidning blir du yrkesfärdig naturguide och attraktiv för en mängd roller inom den växande näringen. Andra exempel på diplomeringar på Naturturism är alpin skidåkning, klättring, paddling eller mountainbike.

Gillar du äventyr och naturupplevelser? Kan du tänka dig att jobba med ledarskap och människor?

Möjliga diplomeringar 
-Naturguidescertifiering
-Skidlärarutbildning
-Klättring Sv. Klätterförbundet
-Paddling Sv. Kanotförbundet
-Livräddning i fält NOLS WMI
-Dykning PADI
-STS Reseledarutbildning
-Förarbevis Terränghjuling
-Personlig utveckling & Externa relationer

Ditt första år på Naturturism handlar om att du ska få förståelse för hur du som enskild individ och i grupp fungerar i olika sammanhang och hur kommunikationen fungerar och påverkar upplevelsen. Stort fokus läggs därför på några av ledarskapets grunder, nämligen kommunikation och kunskap om hur grupper och individer fungerar tillsammans.

Mycket av din skoltid spenderas utomhus i olika miljöer med olika typer av aktiviteter. Under hösten får du en introduktion till bredden i branschen genom att du får undervisning i flera olika äventyrssporter, såväl praktiskt som teoretiskt.

Efter det första året har du grundkunskaper i ledarskap och gruppdynamik samt inblick i olika äventyrssporter inom naturturism.

Under ditt andra år utvecklar du ditt ledarskap och använder dina kunskaper inom naturturism genom att leda olika aktiviteter. Du utforskar turismnäringen på djupet och samarbetar med skolor, företag och organisationer.

Naturen är fortsättningsvis ett viktigt inslag i din utbildning och du utvecklar dina kunskaper inom naturguidning och äventyrssporter utifrån din inriktning.

I tvåan får du möjlighet att fördjupa dig vidare inom någon inriktning under kommande två år. Den inriktningen fördjupas exempelvis genom undervisning på skolan, APL samt genom egen träning.

Under ditt tredje och sista år på utbildningen ligger fokus på att du ska utvecklas inom ledarskap, din inriktning och som entreprenör. Du och dina klasskompisar har därför förutsättningar att genomföra egna evenemang och turer för skolor, organisationer och företag.

Efter det här året har du goda erfarenheter av vad det innebär att driva eget företag inom äventyrsturismen. Du har också utvecklats inom din inriktning och tagit steget i arbetslivet genom branschnormerade kurser och certifiering. En av möjligheterna med inriktningen Naturguide är att delta på en reseledarutbildning i de Österrikiska Alperna med STS Alpresor. Detta förbereder dig väl för ett yrke som reseledare.