Välkommen till Realgymnasiet i Norrköping!

Vad kan du läsa i Norrköping?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Unik utbildning i samarbete med Sveriges största djurparker

10 augusti 2023

Plugga till djurvårdare med Kolmårdens Djurpark eller Borås Djurpark som arena, där fokus ligger på bevarande, forskning, information och utbildning. Du får sköta, vårda och träna djurparksdjur samt lära dig hur de kommunicerar och lever naturligt. Det här är utbildningen för dig som vill lära dig om hur man arbetar med många olika slags djur och anläggningar i djurparker runt om i världen.

Unik utbildning i samarbete med Sveriges största djurparker

Möjliga diplomeringar
-Grundkurs i läkemedelshantering(GKLH)
-Utbildningsintyg, djurträning
-Första hjälpen
-Förarbevis terränghjuling
-Personlig utveckling & Externa relationer

Under ditt första år får du grundläggande kunskap och förståelse för hur djur fungerar. Du lär dig om till exempel djurs beteenden, naturliga livsmiljöer och om djurskydd.

Att kunna läsa av och hantera djur och att arbeta med att förbättra djurens miljöer är en viktig bas i ditt kommande yrke. Därför blandas den teoretiska undervisningen med mycket praktiskt arbete inom djurhantering och djurskötsel.

Under ditt andra år breddar du din kompetens när det gäller djurhållning och djurarter i djurpark. Du fördjupar dig inom biologi, anatomi, fysiologi och djursjukvård. Under ditt arbete i djurparken får du knyta samman teoretisk undervisningen med ditt praktiska arbete.

Du fokuserar bland annat på djuromvårdnad, djurs byggnad och funktioner samt djurparkers bevarandearbete för att skydda hotade arter. Inom etologin får du en inblick i djurens beteenden och orsakerna till dem med fokus på hur vi kan skapa den bästa miljön för olika arter och individer.

Under ditt sista år fortsätter du ditt arbete på djurparken och utvecklar dina kunskaper om bevarandearbete, forskning samt service, information och utbildning. Genom besök i andra djurparker får du ett bredare perspektiv på djurparkernas viktiga arbete.


Du får utbildning inom djursjukvård och du erbjuds att gå grundkurs i läkemedelshantering för att bli djurvårdare nivå 2 med speciell behörighet. Efter dina tre år är du väl förberedd för en framtid som djurvårdare eller för vidare studier.