Välkommen till Realgymnasiet i Norrköping!

Vad kan du läsa i Norrköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

På IT får du möjligheten att ta flera olika certifikat!

10 augusti 2023
På IT får du möjligheten att ta flera olika certifikat!

Alla våra elever som läser IT har möjligheten att ta flera olika certifikat under sina tre år och Microsoft Windows Operating System 98-349 är ett av dem. Under två månaders tid har EE18 har jobbat med certifikatet på lektionerna datorteknik och engelska. Fabian är en av de som nu är färdiga.

- Jag själv hade lite förkunskaper och tyckte det var ganska lätt, jag klarade det på andra försöket. Jag har också fått plugga en del och man lär sig väldigt mycket och snabbt. Vi började med att plugga och gå igenom momenten på lektionerna. När man gått igenom ett moment får man plugga själv och var o sig får bestämma hur mycket tid man lägger på det beroende på hur högt man vill komma. Det är väldigt mycket eget ansvar och missar man något måste man ta igen.

Vi har lärt oss massa termer och begrepp, vi har också gjort praktiska moment. Varje kapitel har ett praktiskt test där vi bland annat har lärt oss att göra konton, privilegier, filsystem och säkerhet.

Certifikatet visar att man har en bra baskunskap och vi blir en del av Microsoft. Det är även en bra merit att ha med sig när man söker jobb då man får ett intyg man kan visa än bara sin gymnasieexamen.

 

Fabian Freberg EE18