Välkommen till Realgymnasiet i Norrköping!

Vad kan du läsa i Norrköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Elevporträtt Ridning

10 augusti 2023
Elevporträtt Ridning

Varför valde du Realgymnasiet?

Jag tänkte först gå en teoretisk utbildning, men så kände jag att jag vill göra något praktiskt. Jag kollar runt bland alla linjer och kände att jag vill ha en utbildning där jag både har teori och där jag har något praktiskt som gör det roligare. Jag trivs och må bra av att vara bland hästar och då kände jag att jag ville ta med känslan till skolan. Gymnasiet ska ju vara roligt och man ska bra i skolan och därför valde jag Real.

 

Vad du är roligast/bäst på Realgymnasiet, varför tycker du?

Jag tycker om att vi har mentorer, som kan hjälpa oss med allt, framför allt med hur jag ska nå sina mål. Lärarna tycker jag mycket om, man kan alltid med hjälp av lärarna, bli bättre och nå sina mål. Jag älskar lokalerna, det känns luftigt och att vi har skogräns gör det så mycket fräschare.
 Jag tycker också att det är roligt att skolan har en gemenskap så man kan prata med alla!

 

Vad läser du för utbildning, berätta lite om linjen?

Jag går utbildningen Ridning och har alltid känt en trygghet inom sporten och det ville jag ta med till skolan. Min tanke var att jag vill utvecklas och nå längre inom ridningen och det gör jag nu med hjälp av profildagarna och APL. På utbildningen kan man plugga många olika specialister, jag vill t.ex lära mig mer om anatomi, hästens kropp, sjukdomar och hästmassage. Sen går vi några ungdomskurser och övar på ledarskap bland ungdomar som kommer att hjälpa mig i framtiden.

 

Berätta lite om en typisk dag på Realgymnasiet.

På profildagar börjar vi alltid med en samling där vi går igenom dagen och ser vad alla ska få för uppgifter. Sen så delar vi oftast upp oss så att vissa fixar i stallet och vissa rider. Sen så byts vi av senare på fm och då rider andra halvan. Innan lunch brukar stallet och hästarna vara klara och efter lunch har vi teori som kan vara väldigt blandat, som prov eller redovisningar men också föreläsningar och praktiska ögonblick. På skolan har vi oftast en eller två lektioner på förmiddagen och samma på eftermiddagen, vi slutar runt 15 varje skoldag och det är jag tacksam över när man senare ska vidare till sitt eget stall!

 

Vad vill göra efter din examen, har du något mål i framtiden?

Min tanke var först att jag ville plugga vidare, kanske inom hästdelen annars inom djur. Jag vill lära mig mer om hästen och hästens beteende, att kunna hjälpa hästar och då kanske utbilda mig till hästmassör. Jag tänker annars att jag vill jobba vidare inom ledarskap, kanske på ridskola bland ungdomar.