Elevporträtt Naturturism

20 oktober 2021

Lisa går tredje året på Naturturism, här berättar hon om skolan, utbildningen och mycket mer!

Elevporträtt Naturturism

Varför valde du Realgymnasiet?

Jag ville göra något rolig under gymnasietiden och hittade då utbildningen Naturturism, utbildningen matcha mina intressen och då kände jag ”that’s the one”

 

Vad tycker du är roligast/bäst på Realgymnasiet, varför?

Jag tycker det roligaste är att man kan välja en specifik inriktning på Naturturism där man verkligen kan lära sig djupt och utbilda sig till det.

 

Vad läser du för utbildning, berätta lite om den?

Jag går utbildningen Naturturism och jag tycker att det är väldigt roligt för det första. Man får lära sig så himla mycket, så som gruppdynamik och hur man ska prata inför människor och leda olika grupper. Vilket kanske var svårt i 1an men med kurserna som t.ex kommunikation så har jag lärt sig så extremt mycket och blivit mycket bättre på det. 

 

Vad är det bästa med din utbildning? 

Utbildningen är så rolig, man får lära sig så mycket! Man lär sig mycket när man är ute i skogen eller på andra platser och har lektioner ute i ”verkligheten”. Man lär sig också mycket av varandra och också från andra externa aktörer som vi samarbetar med. 

 

Berätta lite om en typisk dag på Realgymnasiet.

När vi är i skolan så har vi våra gymnasiegemensamma ämnen som vi läser i helklass så som svenska eller engelska. Ibland är vi i skolan på profildagar och läser teoretiska ämnen. När vi är ute på profildagarna så är vi oftast ute i t.ex skogen och gör antingen redovisningar eller olika övningar som sedan leder till en redovisning. 

 

Vad vill göra efter din examen, har du något mål i framtiden?

Jag har tänkt att utbilda mig vidare till polis, jag tänker att utbildningen jag går har hjälpt mig med många förkunskaper, som att kunna kommunicera med och hur man ska bemöta människor. Jag vill då undertiden jag pluggar jobba som klätterinstruktör, då jag tycker att det är så roligt och via skolan så har jag utbildat mig inom klättring.