Benjamin Larsson tog studenten 2019 och jobbar idag hos oss!

21 januari 2020
Benjamin Larsson tog studenten 2019 och jobbar idag hos oss!

Benjamin Larsson tog studenten 2019 från vår IT-utbildning och jobbar i dag hos oss på Real!

”Benjamin var en av topp tre elever jag har haft på 15 år”, berättar Lars-Göran, lärare på IT-programmet. ”Benjamin är väldigt kompetent inom ämnena och när han gick här hade han en stor förmåga och önskan att hjälpa andra. Det var naturligt för honom att hjälpa dem som då var hans klasskamrater, till exempel en gång när några elever skulle planera ett LAN strulade det med nätverken och då hjälpte Benjamin till även fast han inte var med i planeringsgruppen.”

Lars-Göran såg stor potential i Benjamin och när Benjamin inte hade något bestämt jobb efter studenten passade Lars-Göran på att fråga om Benjamin ville börja jobba här på real. ” berättade att skolan var intresserad av att anställa mig som lärare inom programmering”, berättar Benjamin.

”Jag såg till att lära mig så mycket jag kunde i framför allt de ämnen som är speciella till IT-programmet. Alla dessa extrauppgifter, certifikat osv hjälpte mig att få en sådan bred kunskap. Det har gjort att nu när jag lär ut en del av de kurserna jag själv läst så känner jag att även fast jag inte har lärt ut dessa förut så har jag stenkoll på innehållet och känner mig väldigt bekväm med kunskapen jag bär.” berättar Benjamin (dessutom är LG min mentor och det känns tryckt att ha en erfarenhet lärare som rådgivare)

Under Benjamins tre år här på Real tyckte han att det bästa var alla projekt han jobbat med och att han fick ta ansvar på sina APL-platser. ”Det var skönt att mina lärare kunde driva mig framåt med mer krävande projekt så jag kunde utvecklas ännu mer efter att jag var klar med det ordinarie”

Nu berättar Benjamin att han trivs väldigt bra här på Real. ”Det är en styrka att jag själv har levt livet som gymnasieelev under de senaste åren vilket gör att jag har en bra förståelse för vad som funkar för eleverna och inte. Det gör också att jag har lätt att skapa band med mina elever vilket gör min relation mellan mig som lärare och eleverna smidig. Det är även skönt att LG som jag känner är min mentor. Han stöttar och hjälper mig i min lärarroll " fortsätter han. 

Vad har du för tips och råd till alla niondeklassare som ska göra sitt gymnasieval?

”Välj en linje som du har ett intresse för. Allt blir så mycket enklare när man både kan lära sig viktiga saker och ha roligt samtidigt. I början när du kommer till en helt ny klass så är precis alla lika nervösa som du kommer vara, det är okej. Se till att använda din gymnasietid väl, framför allt om du går ett yrkesprogram. Lär dig så mycket du kan och använd dig av resurserna som skolan erbjuder, det är troligtvis sista gången du får så mycket bra resurser gratis. Men framför allt, ha det roligt!”

Benjamin Larsson
Benjamin Larsson