Välkommen till Realgymnasiet i Malmö!

Vad kan du läsa i Malmö?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Äntligen dags för en hel vecka med intresset på schemat! Så kul och på riktigt!

23 september 2021

Under året bryter vi schemat med hela veckor där du som elev får fokusera helt på den programfördjupning du valt. Alltså EN HEL vecka med sällskapsdjur, häst, hund eller naturturism på schemat! Dessa veckor genomförs i nära samarbete med branschen. Vi gör det roligt och lär på riktigt sammankopplat med bransch. Läs nedan vad som händer för elever i åk 3 och vad en eleverna tycker om dessa veckor.

Äntligen dags för en hel vecka med intresset på schemat! Så kul och på riktigt!

Naturturism

När det gäller profilveckan för elever i åk 3 på Naturturism i Malmö kommer eleverna få erfarenheter av att hålla och leva i läger, paddla och utöva fiske samt klättra. Branschen representeras också genom Naturvårdsverket och Sveriges Guidebyrå som är med och håller i utbildningsmoment

"Jag ser mest fram emot att prova på utomhusklättring men tycker att det ska bli väldigt kul att få en hel vecka med fokus på vårt intresse och få vara med klassen. Dessa veckor är väldigt viktiga och hjälper oss efter gymnasiet eftersom vi får utföra allt vi lärt oss praktiskt. Vi får även en inblick i hur det är att jobba inom denna bransch" 

Ridning

För oss hästelever är profilveckorna lärorika och är något som vi ser fram emot. Under tidigare veckor har vi bland annat ridit för skolans samarbetspartners bl.a. elitryttare. Vidare har vi också tagit Grönt Kort samt tittat på digitala clinics. Fokus under denna vecka är bland annat avel och hästens betydelse för människans fysiska och psykiska hälsa. Bland annat kommer vi att besöka Blädde Gård som bedriver seminverksamhet och senare i höst kommer vi titta på rådgivande hingstbedömning. Vidare kommer vi göra två studiebesök kopplat till hästens betydelse för oss människor.

Hund

För oss hundelever får vi arbeta med hundar både teoretiskt och praktiskt. Vi har roligt med hundar och vi varvar teori  och praktiskt. Vi arbetar med hundsporter, olika träningstekniker, belöningsutveckling, olika teoretiska pass. Den här veckan betyder mycket för oss; vi knyter relation med våra hundar och vi kommer närmare varandra. Vi testar nya saker och utvecklas. Vi får ta del av specifik instruktörskompetens och vi har gästföreläsare/externa instruktörer med specialistkompetens.

Sällskapsdjur och djursjukvård

Vi kommer vara på Skånes djurpark och Tropikariet och arbete med en uppgift om hägn och etologi. Det är kul att bryta schemat och få ha fokus på intresset. Denna vecka betyder otroligt mycket och är en av höjdpunkterna när vi får jobba med allt vi lärt oss. Detta ger oss djupare kunskap om profilens möjligheter samt gör oss mer bekväma inom vår bransch. Dessutom har vi väldigt roligt och det ger glädje när vi är ute i branschen och lär på riktigt.