Vår hästutbildning ger dig ett försprång ut i en stark bransch - hela 78% fler sökte den i år!

10 september 2020

Sveriges största gymnasiala utbildning inom ridning finns på Realgymnasiet. Antalet elever som valt utbildningen på Realgymnasiet i Lund, Helsingborg och Malmö har i år ökat med hela 78 procent.

Vår hästutbildning ger dig ett försprång ut i en stark bransch - hela 78% fler sökte den i år!

Annica Gleisner, programansvarig för utbildningen, är stolt över att ha ett starkt team kring eleven som förbereder för framtida yrkesliv och studier och ser det som en av anledningarna till ökade intresset.

Eleverna träffar under sin utbildning regelbundet Sveriges bästa tränare och ridsportprofiler. På så sätt får du som elev ett starkt nätverk och aktuella kunskaper som gör dig attraktiv att anställa. Att jobba med häst och ridsport är idag hett och intresset fortsätter att växa i hela landet. Utbildningen erbjuder dessutom olika behörighetspaket till högskola vilket medför att du får en unik bredd och bas att stå på framåt.

-Det är fantastiskt roligt att så många elever vill börja hos oss här i Skåne. Det stämmer att vi arbetar väldigt nära våra elever och att de får tillgång Sveriges största nätverk inom häst. Vi har väl etablerade samarbeten i Sverige och utomlands som även ger möjlighet till internationell APL och eleverna träffar under sin utbildning regelbundet Sveriges bästa tränare och ridsportprofiler. Vi ger helt enkelt en fantastisk bra start för de som vill jobba i branschen, säger Annica.

Utbildningen erbjuder dig flera diplomeringar som du har stor nytta av i framtida karriärval, bland annat Diplomerad Hästskötare, Svenska Ridsportförbundets Ungdomsledarkurs och Basutbildning, Tappskokompetens samt Grönt kort. -Det är vi ensamma om i landet, att erbjuda så många diplomeringar inom utbildningen, säger Annica. 

-Vår utbildning har ett globalt perspektiv och stabila samarbetspartners som är aktiva i branschen. Det är av stort värde för våra elever. Några av dessa partners är Linda Heed, Paulinda Friberg, Ted Velander bland många fler namnkunniga ryttare och tränare, säger Anna Hellström, rektor på Realgymnasiet i Malmö.

 

Vill du veta mer? Lämna en intresseanmälan så får du inbjudningar till alla våra aktiviteter. Där får du chans att hänga med på en skoldag, testa hästarna och träffa elever, ridlärare mfl. Välkommen!