Trav - vi samarbetar med Travskolan vid Bodentravet.

7 december 2021

Rebecca Rönnkvist, utbildningsansvarig på Travskolan vid Bodentravet, berättar om verksamheten och vårt framtida samarbete. Vill du träffa henne, våra lärare och elever kan du anmäla dig till vår "Prova på" dag, Lördagen den 29 januari. Vi berättar allt om vår utbildning, tittar på anläggningen och hästarna. Du får även möjlighet att köra travhäst! Läs vad Rebecca berättar om sitt arbete och vårt framtida samarbete!

Trav - vi samarbetar med Travskolan vid Bodentravet.

Berätta lite kort om er verksamhet. 

Bodens travskola är Sveriges nordligaste bana. Vi har ett nybyggt stall med bra bekvämligheter både för tvåbenta och fyrbenta. Ni hittar oss i första byggnaden på stallbacken på Bodens travbana.

Vilken är din roll i verksamheten? 

Jag heter Rebecca Rönnkvist och min roll som utbildningsansvarig är att strukturera och planera alt ifrån kurser till personal. Det är ett varierande jobb med mycket administrativ men samtidigt omväxling där man får undervisa och hålla i aktiviteter.

Ni kommer att ha elever från Realgymnasiet hos er, hur ser en normal dag ut?
En vanlig dag hos oss är såklart de grundläggande rutinerna som utsläpp, fodring och underhåll av stall. Därefter ingår träning av travhäst, som kan varieras i olika slags träningsformer. Hårdintensiv träning, lågintensiv, eller alternativ träning.

Vad har du för förväntningar på det kommande samarbetet med Realgymnasiet?
Vi vet att detta samarbete kommer att bidra till att ungdomar fostras in till en marknad där jobb är en garanti. Det finns en stor arbetsmarknad inom travsporten så det ska bli väldigt mäktigt att få vara en del i en process med ett gymnasium som är ett alternativ för de med ett intresse för hästar.