Välkommen till Realgymnasiet i Linköping!

Vad kan du läsa i Linköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

IT-proffs i en växande bransch!

12 maj 2023

El- och energiprogrammet - det bästa och självklara valet för dig som vill bli eftertraktat IT-proffs i en växande bransch! Vi fångade upp Ervin Saciri som går El & Energiprogrammet i årkurs 2 för att fråga vad han har för tankar om sin utbildning.

IT-proffs i en växande bransch!

Varför valde du att gå El & Energiprogrammet? 
-Jag har varit intresserad av IT sedan jag var 7 år gammal. Jag har fortfarande stort intresse och det blir mer och mer intressant efter varje lektion. Jag minns fortfarande hur det kändes att få bygga min egna dator för första gången. Det var en fantastisk upplevelse. Jag valde programfördjupning IT-tekniker eftersom jag är säker på att det kommer att hjälpa mig att komma närmare mitt drömjobb.

Vad är det bästa med din utbildning?
-Det bästa är att jag fångar upp mitt intresse och får utveckla mina kunskaper. Jag tycker om att jobba med datorer och kommunikationssystem, IT-nätverk och datorprogrammering. Vi har haft digital utlands-APL och jag ser fram emot att få möta branschen i min APL i årkurs 3.

Hur ser du på din framtid?
-Jag ser mycket positivt på framtiden och ser stora jobbmöjligheter. Lärarna som jobbar på Realgymnasiet är drivna på att vi ska uppnå våra mål och på så sätt kommer jag få möjlighet att få mitt drömjobb.