Välkommen till Realgymnasiet i Linköping!

Vad kan du läsa i Linköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Student 2022 på Realgymnasiet i Linköping

29 april 2022

Äntligen kan vi ställa till med traditionellt firande med utspring. Alla våra studenter är så värda att bli firade!

Student 2022 på Realgymnasiet i Linköping

Vi på Realgymnasiet i Linköping kommer göra allt vi kan för att skapa en riktigt minnesvärd och fin studentdag. Egentligen är själva studentdagen och utspringet "grande finale", för vi gör en massa kul med studenterna under hela veckan. Det är mösspåtagning, gemensamma aktiviteter och förberedelser för att tiden på Realgymnasiet i Linköping faktiskt går mot sitt slut. 

Vi som arbetar på skolan och som haft förmånen att dela våra arbetsdagar med dessa elever njuter av det sista. Vi är lite som stolta föräldrar, vi har ju delat så mycket med eleverna under deras tid här. Vi har delat både glädje och sorg, och nu är det snart dags att skiljas åt. 

Sjungom studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår! Än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår. Inga stormar än i våra sinnen bo, hoppet är vår vän, och vi dess löften tro, när vi knyta förbund i den lund, där de härliga lagrarna gro! där de härliga lagrarna gro! Hurra!

Skriven av Herman Sätherberg

Fredag 10 juni

  • Studentdagen, fredag 10 juni börjar tidigt. Tider och vad som ska hända under dagen har studenterna fått information om från sina mentorer. Både vid ett digitalt informationsmöte 26/4 och skriftligt i sina klassteam. 
  • Vi beräknar att vara redo att öppna skolans portar på Alkagatan 4 runt 11:30. Då kommer första gänget utspringande mot friheten, tätt följt av nästkommande!

Känn dig välkommen att ansluta vid utspringet!