Välkommen till Realgymnasiet i Linköping!

Vad kan du läsa i Linköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Blivande gymnasieelev, välkommen på vårens aktiviteter!

22 mars 2022

Vi har massor av kul på gång under omvalsperioden. Känn dig välkommen att hänga på. Både du som redan sökt till oss men också du som upptäckt oss först nu.

Blivande gymnasieelev, välkommen på vårens aktiviteter!

Den 15/4 påbörjas omvalsperioden i Östergötland. Omvalsperioden innebär att du har möjlighet att justera eller helt göra om ditt val. Mer information, tidplan och länk till vanliga frågor och svar hittar du längre ner i artikeln. 

Lär känna oss

I samband med denna period erbjuder vi dig att vara med på olika aktiviteter. Aktiviteter som syftar till att du ska lära känna oss mera, träffa flera lärare och elever än vad som varit möjligt fram till nu. Eller också har du nyligen upptäckt Realgymnasiet i Linköping. Oavsett anledning är du välkommen! I år känns det dessutom extra kul att planera för aktiviteterna eftersom vi kan genomföra dem helt utan restriktioner. 

Vi ser verkligen fram emot att träffa många av er! 

På gång!

  • VIP-kväll, du som valt eller är intresserad av hotellprogrammet Nordic Choice Hotels är varmt välkommen på vår VIP-kväll på Ekoxen. Onsdag den 20 april kl 17-18:30 hoppas vi på att få träffa dig där. Mer information och anmälan hittar du här
  • Live, den 21/4 kl 16 kör vår centrala SYV Ella Fröjdman en live på Instagram @realgymnasiet. Hon har stenkoll det mesta som rör gymnasievalet, våra utbildningar, behörigheter till vidare studier och arbetsmarknaden. 
  • Gymnasiemässa I-Huset, vi är på plats på I-Huset lördag den 23/4 kl 10-16, kom förbi vår monter och säg hej! Om du har frågor om ditt gymnasieval går det utmärkt att ställa dem till oss.
  • Q & A på Instagram @realgymnasiet, vi i Linköping tar över kontot under en dag då du kan ställa frågor om skolan och våra program och fördjupningar.

Alltid på Realgymnasiet i Linköping!

  • Hos oss kan du alltid boka in dig på Elev-för-en-dag. Det är ett superbra sätt att få koll på hur det är att vara elev hos oss. Du hänger helt enkelt med här under en hel-eller halvdag. Du träffar då lärare för programmet du är intresserad av, elever som studerar just det du vill satsa på och hur det fungerar på lektionerna. 
  • Boka en visning av skolan, ta med vårdnadshavare eller en kompis så tar vi er med på en enkel rundvandring med möjlighet att ställa frågor. 

Maila linda.gerhardsson@realgymnasiet.se för att boka dag och tid för visning eller att komma på Elev-för-en-dag.

Mer information om omvalet, tidplan för antagning samt vanliga frågor och svar

Tidplan

  • 15 april, preliminär antagning på gymnasiestudera.se
  • 15 april – 3 maj, omvalsperiod i Östergötland. Om du söker utanför Östergötlands län är det inte säkert att man tillåter om- och nyval. Du kan kontrollera detta med din studie- och yrkesvägledare på skolan.
  • 1 juli, slutligt antagningsbesked. Logga in på gymnasiestudera.se och följ instruktionerna på antagningsbeskedet.
  • 21 juli, sista dag att svara på antagningsbeskedet på gymnasiestudera.se
  • 3 augusti – 14 september, reservantagning

Källa: gymnasietstudera.se