Välkommen till Realgymnasiet i Linköping!

Vad kan du läsa i Linköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Samarbete, verklighetsanknutet och positiv förväntan är nyckelord

9 maj 2022

Som elev och vårdnadshavare kan man förvänta sig en professionell skola där det är elevens intresse och tankar om sin framtid som ligger till grund för studierna, säger rektor Anna Ekstrand. Lärare, mentorer och all annan personal arbetar nära eleverna varje dag och gör sitt yttersta för att deras elever ska nå sina mål.

Samarbete, verklighetsanknutet och positiv förväntan är nyckelord

Hur vill du som rektor att det ska vara att gå på Realgymnasiet i Linköping? Vad kan man förvänta sig?

Jag vill att vi ska vara en skola där man känner sig välkommen direkt när man kommer innanför dörrarna! För mig är det viktigt att elever, personal, vårdnadshavare, leverantörer ja, alla som kommer hit ska känna så. 

Jag gillar också formatet på skolan. Vi brukar säga att vår skola är lagom stor. Med det menar vi att den är lagom för att bygga goda relationer så att våra elever både vågar lyckas och misslyckas, och därmed utvecklas under sina tre år. Den som har eget driv och är målinriktad kommer att utvecklas på Realgymnasiet i Linköping. 

Vi är organiserade i dynamiska arbetslag, projektgrupper och team för att nyttja personalens kompetens, intresse och engagemang på bästa sätt. Som elev och vårdnadshavare kan man förvänta sig en professionell skola där det är elevens intresse och tankar om sin framtid som ligger till grund för studierna. 

Jag uppmuntrar både personal och elever att tänka fritt och vara modiga, jag har en positiv förväntan och känner tillit. I mitt uppdrag som rektor ligger också kvalité högt upp på agendan. Vi ska hålla hög kvalité på vår undervisning, våra program och dess innehåll. Våra möjligheter att uppnå det anser jag är mycket goda!

Anna Ekstrand Rektor

Går det att beskriva skolans program med ett enda ord?

Det första ordet som dyker upp är verklighetsanknutet. 

Berätta mer! Vad innebär det?

För det första har vi välutrustade lektionssalar till våra olika kurser, och digitala verktyg som är en naturlig del. Det är en förutsättning när man vill arbeta verklighetsanknutet. Mycket av det våra elever lär sig lär de sig på plats ute på sina APL- eller lärlingsplatser, eller i projekt och uppgifter i skolan som bygger på verkligheten.

Är det något mer du vill lyfta fram?

Ja, jag vill gärna lyfta fram att vi motiverar genom elevens intresse, men också med en positiv förväntan på att du som elev kommer att lyckas. Du kan vänta dig en trygg miljö där både lärare och mentorer kommer ge dig utmaningar och stöd. Du vågar både misslyckas och utmana dig själv. Det är så man lär sig! 

Samarbete är ett bra sätt att förstå och få kunskap, men också att minnas den. när man berättar och förklarar för varandra eller ger varandra återkoppling på uppgifter man gjort själv eller tillsammans ökar förståelsen på flera sätt. Man lär sig hur man lär sig bland annat. Studieteknik . Man lära sig också ta tillvara varandras styrkor, och hittar sina egna. Därför arbetar vi så.

Går det att säga något om hur vi som skola lyckas med eleverna?

Ja, det kan vi. För det är nämligen så att vi ringer upp eleverna sex månader efter att det slutat hos oss. Dels för att vi vill höra hur de har det förstås, men också för att fråga vad de gör. Det visar sig att över 93-96 % av våra elever studerar eller arbetar. 

Avslutningsvis, är det något du vill lägga till?

Vi tycker att det är väldigt kul och viktigt att visa upp vår skola, och träffa dem som ska göra sitt val till gymnasiet. Så jag skulle vilja skicka med att ta chansen att göra ett besök. Och följ oss gärna i sociala media där vi gör inlägg som ger en glimt av vardagen på skolan. Känn dig välkommen! 

Vi ger dig de behörigheter du behöver!

Hos oss kan du maxa dina möjligheter

  • Behörighet för vidare studier
  • Yrkesbehörighet för att börja jobba direkt
  • Engagerade lärare och mentor
  • Praktiskt lärande i spännande branscher där du behövs i framtiden

Våra elever brukar framhålla den goda sammanhållningen, fina och fräscha lokaler och att man kan kombinera sitt intresse med studier.