Välkommen till Realgymnasiet i Linköping!

Vad kan du läsa i Linköping?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Vi säger ofta att vi har fina samarbeten med branschen

4 maj 2021

Jaha, och vilka är ”branschen” kanske du undrar? Bra fråga!

Vi säger ofta att vi har fina samarbeten med branschen

Alla våra program och fördjupningar innebär att eleverna tillbringar del av sin studietid ute på företag. Undantaget är Teknikprogrammet som är helt och hållet teoretiskt. Syftet med att vara ute i verkligheten är att lära sig hur det fungerar på riktigt ute på det ena eller andra företaget. Detta är ett mycket framgångsrikt sätt att "vara skola", hand i hand med arbetslivet. 

Så här funkar det i stora drag:

  • Våra elever har sin APL-plats, sitt praktiska lärande, ute på företag i spännande branscher. Här hittar du en översikt på dem vi samarbetar med https://www.realgymnasiet.se/skolor/linkoping/samarbetspartners
  • Det här är företag där vi har ett väl fungerande och bra samarbete. Ett samarbete mellan skola och näringsliv, där eleverna får träna på relevanta och viktiga färdigheter för framtiden. 
  • Självklart ska APL-platsen ge bästa utdelningen beroende på elevens val av program, fördjupning, intresse och tankar om sin framtid.

Det är så lärorikt. Och jag fick hoppträna för Malin på min häst Vera. Så himla kul!

Emma Jansson Elev, Ridning

Ett exempel på APL-plats är Stall Malin Baryard Johnsson. Där har Emma, som går programfördjupningen Ridning, sin APL-plats under årskurs två. Vi frågade Emma om hon kunde skicka några bilder från sin APL-plats och det gjorde hon. Och hon bad oss berätta att hon lär sig oerhört mycket. Och under den så kallade blockperioden, som varar i två veckor, fick Emma flytta dit sin häst, för att inte behöva pendla varje kväll. Hon kunde sköta sin häst där och fick också hoppträna för Malin. Så himla kul!

Emmas häst Vera
Emmas häst Vera