Välkommen till Realgymnasiet i Linköping!

Vad kan du läsa i Linköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Den klättrande läraren

21 september 2020

Idrott och Hälsa är Mikaels ämnen och det passar honom som handen i handsken. Med sitt enkla och tydliga sätt är han uppskattad av både elever och kollegor.

Den klättrande läraren

Vi tog oss en pratstund med Mikael Tegler, lärare inom Idrott & Hälsa på Realgymnasiet i Linköping. Mikaels enkla och tydliga sätt att utbilda elever är uppskattat. Hans kollegor gillar honom skarpt både för hans sätt att vara och inte minst hans kompetens. Vi ställde några frågor till honom och det visade sig att aktivitet och rörelse går som en röd tråd, på jobbet och privat. Men han kan lata sig också. 

Om du fick gå om gymnasiet, vad skulle du välja då?

"Helt klart Natur & Äventyr, svarar Mikael blixtsnabbt. På Natur & Äventyr är det fokus på ledarskap under hela gymnasietiden. Och på kunden förstås. Det i kombination med de olika specialiseringarna som eleverna kan välja på är kanonbra"

Vi vet att våra elever är attraktiva när de är klara hos oss. Eleverna utbildas av professionella medarbetare inom branschen, ute i verkligheten. Det gör att kunskapen och färdigheter eleverna får alltid är aktuella och relevanta. Det är en växande bransch med stor efterfrågan på utbildad personal. Vårt mål är att eleverna ska vara redo att jobba alpint, som naturguide eller inom klättring direkt efter gymnasiet. Den som vill byta bransch kommer ha stor nytta av det man lär sig under sina tre år på Natur & Äventyr. Det finns exempel på elever som vidareutbildat sig till polis, lärare, personlig tränare och så vidare. 

Hur kom det sig att du valde att bli lärare?

"Jag ville bli lärare för jag upptäckte tidigt att det var något jag skulle passa för. Och det har jag inte ångrat en sekund. Det roligaste med att vara lärare är när man får en elev att klara något den aldrig trott att den skulle klara av."

Vad gillar du att göra på fritiden?

"Alla former av idrott! Jag klättrar, spelar i princip alla bollsporter, golfar, surfar och cyklar. Det beror på årstid och vilken plats i världen jag är på. Samtidigt gillar jag att slappa framför en bra film i soffan."


Man kanske skulle kunna tro att Natur & Äventyr innebär att man leker sig igenom sina år på gymnasiet. Jag skulle vilja påstå att det är tvärt om. Man får testa sina gränser, ta ansvar och utvecklas som person. Den som ska leda andra och möta kunder med förväntningar på sin upplevelse måste ha koll.

Mikael Tegler Lärare Idrott & Hälsa

Vad tycker du är det bästa med att vara lärare på Realgymnasiet i Linköping?

"Att vi har en sån härlig bredd på elever med olika intressen. Och vi lärare delar i många fall intresse med våra elever. Det känns häftigt och unikt."

Berätta något som vi inte känner till om dig? 

"En gång i tiden var jag faktiskt lärare i Hongkong. Men det kan jag berätta mer om en annan gång!"

 Tack Mikael för att du berättar om ditt jobb som lärare på Realgymnasiet i Linköping!