Välkommen till Realgymnasiet i Linköping!

Vad kan du läsa i Linköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Extra stolt rektor på Realgymnasiet i Linköping

16 juni 2020

Alla elever har skickats iväg på sommarlov efter en annorlunda vårtermin. Vi som jobbar på skolan önskar var och en av våra elever allt gott och på återseende i augusti. Det blev en fin avslutning och till och med utspring för våra studenter. Så härligt!

Extra stolt rektor på Realgymnasiet i Linköping

Senaste veckorna har mycket fokus legat på skolavslutning och studentceremoni med utspring. Just dessa veckor handlar självklart alltid om att "allt ska bli klart" och att vi vill ge eleverna en fin och minnesvärd avslutning på läsåret. 

I år hade vi dessutom helt nya förutsättningar att planera den årliga studentceremonin utifrån. Vi gick från helt digital ceremoni till att så småningom se att det med noggrann planering skulle vara möjligt att genomföra ett utspring trots allt. 

Jag vill rikta ett stort tack till elever, anhöriga och personal för att vi gjorde det möjligt tillsammans. Jag känner mig väldigt stolt!

Petra Comstedt Rektor, Realgymnasiet i Linköping

I fredags var det äntligen dags. Som vi har planerat och laddat och förberett oss själva, eleverna och anhöriga. Och så bra det gick. Vi gjorde det tillsammans. Alla som närvarade tog personligt ansvar, respekterade varandra och de riktlinjer vi som skola uppmanat att följa. 

Nu kvarstår några veckor då vi ägnar tid åt att utvärdera oss själva och verksamheten. Vi väljer ut vilka lärdomar vi vill ta med i vårt fortsatta arbete. Efter ledighet med sol och bad kommer vi vara redo att göra det vi gillar så himla mycket - att utbilda unga människor för livet. 

Vi önskar er en fin sommar!