Välkommen till Realgymnasiet i Linköping!

Vad kan du läsa i Linköping?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Benjamin är inne på slutspurten på teknikprogrammet

27 april 2020

Han gillar sin utbildning och skola. Han har tagit chansen att vara elev, ambassadör och engagerad i elevrådet som ordförande. Vad siktar han på efter gymnasiet månne?

Benjamin är inne på slutspurten på teknikprogrammet

Teknik är utbildningen för dig som är nyfiken, vetgirig och gärna studerar vidare efter gymnasiet. Här uppmuntras du till att skapa framtidens teknik. Du jobbar kreativt och digitalt med prototyper och design, i projekt, hela vägen från idé till färdig produkt. Här får du utvecklas inom spel- och webbutveckling, gränssnittsdesign och 3D, samtidigt som du får en riktigt bra grund för vidare studier på teknisk högskola eller universitet.

Vi tänkte att den som står i valet och kvalet mellan olika skolor och utbildningar kunde ha nytta det vår elev Benjamin, som läser sitt tredje år på Teknik, vill lyfta fram. Och trots att det stundtals är mycket så här på slutet tog han sig tiden att summera sin tid på skolan och utbildningen. Häng mé! 

Shoot Benjamin, vad tycker du är värt att lyfta?

- Projekt är bra. Och det jobbar vi med en hel del. I projekten inkluderas flera kurser och då får du betyg i flera kurser på samma gång. Ett exempel på projekt som vi har jobbat med är ”Smarta hem” det vill säga digitalisering av hemmet och det kan vara att när du kommer in i ett rum tänds lamporna och så vidare. Utbildningen är ju teoretiskt men också väldigt kreativ. 

- Annat som jag vill lyfta fram är att vi har mentorer på heltid för eleverna, både som hjälp i din personliga utveckling och studierna. Dessutom har vi alltid tillgång till bra mat! Vi har ett matkort som gäller fem restauranger i Linköping som ligger i närheten av skolan. 

- Men det bästa av allt är den fantastiska gemenskapen vi har på skolan, mellan eleverna men också med personalen. Alla känner alla och det är grymt bra tycker jag!

Hur kom det sig att du valde att läsa just Teknik?

- För mig var det ett självklart val. För det första är jag tekniknörd och jag visst från början att jag ville läsa vidare efter gymnasiet. Teknik på Realgymnasiet i Linköping är högskoleförberedande. Du har alltså full behörighet att läsa vidare. Jag vill plugga vidare till civilingenjör och har läst extrakurserna matte 4 och fysik 2. Jag vill vara del av framtida teknikutveckling, i Sverige och kanske även i utlandet!

Avslutningsvis Benjamin, kan du ge något tips till den som ska välja

- Lyssna en hel del på ditt hjärta och vad magkänslan säger. Delvis på hjärnan. Bra lön och sånt är ju lockande och kanske viktigt, men mitt tips är att välja något som du brinner för och som blir hållbart och roligt i längden. 

Benjamin, stort tack för att du tog dig tiden. Och inte minst, stort lycka till med dina fortsatta studier!