Välkommen till Realgymnasiet i Helsingborg!

Vad kan du läsa i Helsingborg?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Ny lokal blir ett lyft för Realgymnasiet Helsingborg!

21 februari 2023
Ny lokal blir ett lyft för Realgymnasiet Helsingborg!

Äntligen får Realgymnasiet Helsingborg en ny, fin lokal på bästa läget i stan! Från och med höstterminen 2023 flyttar vi äntligen en del av skolan till en ljus och härlig skollokal på Helsingborgs Centralstation. "Jag ser fram emot flytten väldigt mycket och tror att vi som skola kommer att lyfta ännu mer", säger Kia Berg som är rektor på Realgymnasiet i Helsingborg.

Just nu byggs lokalen om för att tillgodose skolans behov. Vi kommer bland annat få nya stora, luftiga klassrum, en helt ny djuravdelning och dessutom en hundavdelning med bland annat hund-SPA och hundstall. Moa som läser hundinriktningen i årskurs 2 ser väldigt mycket fram emot de nya lokalerna: "det jag ser fram emot mest med den nya lokalen är hundavdelningen så klart, men också nya klassrum. Det blir nästan som en nystart för Realgymnasiet och vi lyfter skolan ytterligare en nivå. Det ska bli otroligt kul att få flytta in och få börja i årskurs 3 där".

Kolla takhöjden, rymden och ljusinsläppet!
Kolla takhöjden, rymden och ljusinsläppet!

"Det bästa med att den nya lokalen ligger så centralt är att det endast kommer ta 3 minuter för mig att gå från klassrummet till mitt tåg!"

Ida Elev Sällskapsdjur och Djursjukvård
Saga, Moa och Ida ser fram emot att få börja årskurs 3 i den nya lokalen till hösten!
Saga, Moa och Ida ser fram emot att få börja årskurs 3 i den nya lokalen till hösten!

Några av våra elever fick den fantastiska möjligheten att få komma in och se lokalen som numera bara är en byggarbetsplats. Eleverna var väldigt spända, glada och positiva under besöket! Saga som läser Hund i årskurs två gjorde tummarna upp och sade så här: "Att få ha hundar samt hund-SPA på skolan är det som jag är mest exalterad över". Vi ser en ljus framtid för vår hundutbildning med tanke på att vi äntligen ska få en egen hundavdelning, den ser vi mycket fram emot att kunna använda i undervisningen!

Men det är inte bara hundavdelningen vi ser fram emot, vi längtar efter att få härliga uppehållsytor, en modern djuravdelning och att få vara mer tillsammans på sikt! "Den nya skollokalen kommer att betyda att vår gemenskap på skolan ökar ännu mer. Vårt Team kommer att bli starkare. Vi kommer på sikt att vara samlade alla på samma adress, och det skapar en trygghet och en gemenskap på ett tydligare sätt för oss. Vi kommer att ha gemensamma ytor, där eleverna kan umgås tillsammans med personalen - både inomhus och utomhus. Lokalen ligger endast några få steg från bussar och tåg, så vi blir lätta för alla att nå! Havsutsikten, ljusinsläppet från glastaket och fler, större klass- och grupprum blir pricken över i:et och kommer göra det hela fantastiskt bra", säger rektor Kia Berg.

Ett glatt gäng utanför lokalen på Järnvägsgatan
Ett glatt gäng utanför lokalen på Järnvägsgatan

Så nu ser vi fram emot höstterminen 2023! Att få välkomna våra nya, samt befintliga elever och personal in i våra nya fantastiska skollokaler! Underbara framtid!

"En av de bästa sakerna med lokalen är takhöjden och ljuset. Om vi har högt i tak är det enklare att sikta mot stjärnorna!"

Pernilla Möller Biträdande rektor
Vi bjuder på den här suddiga men härliga bilden, så här glada är nämligen eleverna över den nya lokalen!
Vi bjuder på den här suddiga men härliga bilden, så här glada är nämligen eleverna över den nya lokalen!