En äventyrare som siktar mot högre höjder!

14 september 2021

Jonathan gick Naturturism på Realgymnasiet i Helsingborg och tog studenten 2020. Nu har han siktet inställt på vidarestudier.

En äventyrare som siktar mot högre höjder!

Hej Jonathan!

 Berätta lite om din tid på Realgymnasiet och dina framtidsdrömmar!

 

-”Mycket av tiden var precis som en vanlig gymnasieskola, här formade jag många fina relationer med personalen och eleverna. Skolan och människorna är väldigt familjära vilket jag uppskattade. På Natur & Äventyr hade vi specialveckor med jämna mellanrum. Under dessa fick man koppla av från skolan helt och bara fokusera på t ex kajak, klättring, dykning eller vandring. 

I ettan ville jag bli naturguide, men i tvåan hade mina mål ändrats och jag var då i stället inställd på att bli ingenjör.

 Idag jobbar jag på Upzone äventyrsparker i Ängelholm samt Vallåsen skidanläggning på vintrarna. Jag börjar plugga till Civilingenjör i Halmstad till Hösten.

Mina främsta mål är nu att bli ingenjör och hitta sätt att kombinera detta med mina erfarenheter från Natur & Äventyr. En dröm är att en dag jobba som konsult eller entreprenör inom ingenjörsyrket och upplevelsebranschen.

Det främsta jag tog med mig är att med rätt engagemang och viljan att socialisera med människor öppnas stora möjligheter jag tidigare varit blind för. Denna inställning resulterade i ett stipendium jag blev tilldelad i trean, vilket ges till den elev som anses mest redo för arbetslivet/vidareutbildning.

Profilen Naturturism är verkligen en unik utbildning som har fler möjligheter och appliceringsområden än vad man tror. Om du också vill gå på en familjär skola där du då och då får sticka ut på äventyr så är detta en perfekt möjlighet.

Högskoleförberedande kan väljas till och vissa kurser kan läsas utökat, så om du skulle ändra dig är de inte en lång process att inrikta dig på ett annat område efter gymnasiet.”

 

 Tusen tack Jonathan – och stort Lycka till!