"Jag har fått chansen att vara på hunddagis, stall, djurbutik och nu i trean -på en klinik i Malmö"

22 mars 2021

Sofie går i åk 3 på Realgymnasiet i Helsingborg och berättar lite kort kring vad hon tar med sig från sina APL platser.

"Jag har fått chansen att vara på hunddagis, stall, djurbutik och nu i trean -på en klinik i Malmö"

Hej Sofie!

Du har varit på några olika APL-platser under dina år på Realgymnasiet. Vilken plats har varit mest lärorik? 

-Jag har fått chansen att vara på ett hunddagis, stall, djurbutik och nu i trean så har jag även fått möjligheten att vara på en klinik i Malmö.

Finns det något speciellt moment du tycker varit extra kul?

-De momenten som jag har tyckt varit roligast under alla åren är dom praktiska när vi har fått lov att prova på saker och se hur det fungerar i verkligheten. Tycker det även är väldigt intressant och roligt att vara på kliniken jag har APL på, då dom lär mig en del tricks i framtiden som kan hjälpa till i arbetet.

Har du fått bra kontakt med din handledare på din APL? 

-Jag skulle själv vilja anse att jag har det. Om jag skulle ha frågor så finns det alltid någon som kan svara på dem på plats. Även om det skulle vara några frågor i efterhand så svara dom alltid på dom.

Vad tar du med dig för lärdomar från din APL? 

-Man tar alltid med sig olika saker man lär sig på dom olika platserna. Ena saken jag lär mig på ena stället har jag kanske inte någon nytta för på det andra. På den senaste platsen jag har varit på tar jag med mig hur man ska hantera djur som är väldigt stressade och att vissa kan verka hur rara som helst när ägaren är med med det kan vända snabbt så man måste vara med. 

Vad skulle du vilja göra efter studenten,- har du några drömmar? 

-Jag skulle vilja jobba efter och se vart det tar mig, samt resa om det finns möjlighet. Därefter vill jag känna av vad jag själv känner och tycker och kanske plugga vidare någon gång i framtiden. Men just nu vill jag ta en paus från plugg och tjäna pengar.