Lär känna vår nya lärare Jenny!

22 september 2020

Vi har träffat Jenny Nguyen som är ny hos oss - läs om hennes visioner och tankar kring sitt uppdrag!

Lär känna vår nya lärare Jenny!

Hej Jenny!


Vem är du och vilken roll har du på skolan? 

-Jag är lärare i samhällskunskap, historia och entreprenörskap.

 

Hur länge har du jobbat på skolan?

-Jag startade nu i aug -20, så de är mitt första år på Realgymnasiet i Helsingborg. Jag är väldigt taggad på att starta denna nya spännande resa här på skolan.

 

 Vad gjorde du innan du kom hit? 

-Då var jag föst utbytesstudent under en kort period vid Korea universitet, år 2016.  Jag tog min lärarexamen våren 2019 men har arbetat som lärare på både högstadie- och gymnasieskola i ca 2 år.

 

Varför ville du bli lärare?

-Det som inspirerar mig och motiverade mig till att bli lärare är att man får möjlighet till att göra skillnad för varje enskild individ. Idag tackar jag alla de lärare som trodde på mig och hjälpte mig att överkomma min rädsla, rädslan att vara annorlunda i jämförelse med andra. Idag vet jag att vara annorlunda måste inte vara något negativt utan det är något som gör oss unika. Jag vill kunna vara där och stötta mina elever till att uppnå de mål de har satt för sig själva men även inser deras fulla potential så att de fortsätter sin livslånga lärande resa som fylls av en massa äventyr och personlig utveckling.

 

 Vad tycker du är bäst med skolan?

- Skolan är en så fantastisk institution där varje individ får chansen till att lära sig nya saker och utveckla både sin kunskap inom ett visst område men även hitta det man brinner för!

 

Vad är din vision för de elever som går på skolan?

-Min vision för eleverna på skolan är att de inte ska sluta sitt äventyr när de går ut skolan utan den ska fortsätta livet ut. Livet är fyllt av möjligheter! Det är deras skyldighet till sig själv att utforska och ta reda på vilka dessa är.

 

Vad vill du hälsa till eleverna?

-"Never let the fear of striking out keep you from playing the game” – Babe Ruth

 

/Tack Jenny!