Välkommen till Realgymnasiet i Halmstad!

Vad kan du läsa i Halmstad?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Bemötande av ledare i Hallandsposten

11 september 2023

I helgen publicerades en ledarsida i Hallandsposten. Artikeln innehåller felaktiga påståenden kring kvalitet som vi är angelägna att bemöta och dela med er då vi är mycket stolta över vår verksamhet.

Bemötande av ledare i Hallandsposten

Hallandspostens påstående att kvalitet på utbildningen uppnås endast om Realgymnasiet äger egna hästar är direkt felaktigt. Den organisering som Realgymnasiet upprättar med det lokala föreningslivet ger en annan mångfald av kompetenser och en helt annan bredd på hästmaterialet än om Realgymnasiet hade ägt egna hästar.

I Halmstad har våra elever tillgång till 54 hästar genom Halmstads Fältrittklubb och Falkenbergsortens Ryttarförening. Detta kompletteras med undervisning hos uppfödare, beridare och hovslagare mm. Därigenom kan resurserna användas så att eleverna ges en utbildning av avsevärt högre kvalitet än vad som annars skulle vara möjligt. Med vår fördelning av skolpengen får eleverna en relevant utbildning med hög kvalitet dvs. motsatsen till vad Hallandsposten vill ge sken av.

Med devisen ”På riktigt är viktigt” menar vi alltså att kvaliteten på lärandet blir högre om momenten kan genomföras tillsammans med bransch, på anläggningar med pågående verksamhet. Det är en modell som vi framgångsrikt bedrivit sedan 2003 med nöjda och anställningsbara elever som följd. I juni gick vår första kull studenter ut här i Halmstad där 92 % fick gymnasieexamen. Denna termin har vi tagit emot 43 nya elever på skolan.

Har du några frågor om vår verksamhet är du varmt välkommen att ringa eller besöka oss. Vi visar med glädje upp vår verksamhet både på skolan och på våra ridklubbar.

Kontakt

Viveka Lennse Johansson
Rektor Realgymnasiet Halmstad


Vi som jobbar här - Kontaktuppgifter

Från Realgymnasiet till EM-guld - Artikel