Lär känna Maria

3 september 2021

Maria har en lång erfarenhet inom skolans värld. Hon brinner för möten med elever och även stötta eleverna i sin roll som specialpedagog. Det bästa är att få se hur eleverna utvecklas och se glädjen när de lyckas. Vi passade på att ställa några frågor till henne för att få reda mer om hennes roll på skolan.

Lär känna Maria

Berätta lite kort om dig själv?

Jag heter Maria och jag jobbar som specialpedagog och lärare i svenska här på Realgymnasiet i Halmstad. Jag har jobbat i skolans värld i 20 år och jag skulle inte vilja göra nåt annat. Det jag trivs allra bäst med är att träffa elever och hitta vägar som gör att de växer och känner att de lyckas. 


Vilka kurser kommer eleverna få möta dig i?

Jag undervisar i Svenska 1, en kurs som eleverna läser det första år hos oss. Förutom att undervisa jobbar jag också som specialpedagog. Det jobbet handlar om att på olika sätt jobba för att ni elever ska få just era bästa resultat. 


Hur kan en "typisk" lektion se ut i ditt ämne?

När jag undervisar försöker jag hitta ämnen och frågor som är aktuella och som engagerar och jag gör allt jag kan för att stötta och ge feedback så att eleverna känner att de kan och utvecklas. Svenska är en kurs som är väldigt varierad och som ska utmana eleverna i att tänka nytt och med andra perspektiv. Jag vill att eleverna ska tycka att det är kul och lärorikt att tala, skriva, läsa och lyssna och känna att de utvecklas och växer i sin egen språkliga förmåga. 


Vad är det bästa med Realgymnasiet?

Det bästa med Realgymnasiet i Halmstad är den unika känslan av att alla får vara precis som man är. Att tänka att olika är bra och att vilja jobba tillsammans och stötta andra är otroligt fina egenskaper att bära med sig vidare ut i livet.