Välkommen till Realgymnasiet i Halmstad!

Vad kan du läsa i Halmstad?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Specialveckor: en fördjupning

19 juni 2020

Inom alla våra utbildningar har du APL samt profildagar varvat med de mer teoretiska dagarna inne på skolan men förutom allt detta kommer du också ha ett antal specialveckor under utbildningens gång.

Specialveckor: en fördjupning

Med specialveckor ger vi dig de bästa förutsättningarna för framtiden. Under dessa veckor jobbar du intensivt med ett specifikt tema och lär dig verkligen på djupet. Självklart ser de lite olika ut beroende på vilken utbildning du går men alla har sina specialveckor under samma tidsperiod och ofta tillsammans med våra andra Realgymnasiet skolor i regionen för att få träffa fler personer som har just samma intressen som dig. 

Inom utbildningen Djurvård fokuserar specialveckorna bland annat på introduktion sällskapsdjur, arbete och djurhållning i zoobutik samt arbete i djurparker, till exempel Kolmårdens djurpark, Borås djurpark, Nordens ark och Orsa rovdjurspark. På Hundutbildningen fokuserar specialveckorna främst på träning och arbete med hundar, exempelvis besökshund, klicker, moderna hundsporter, nosarbete, tjänstehundar samt jakthundsträning. 

Syftet med specialveckan är att eleverna ska få ett helt schemabrytande vecka där innehållet i deras utbildning är det viktiga. Ofta reser man iväg till någon annan plats och kanske sover över där för att få mer tid för sin fördjupning. När eleverna kommer därifrån hoppas vi att de tagit med sig nya kunskaper och kanske hittat en roll eller ett mål att sikta mot efter sin utbildning. 

 

I årskurs ett läser alla elever en introvecka där vi tar med gruppen för att besöka olika roller inom den bransch vi har utbildningar. För Hästutbildningen får eleven en bred grund i årskurs ett för att sedan fördjupa sig inom vald specialisering i årskurs två och tre.
Du kan läsa mer om vilka specialiseringar vi har inom Häst här!  

Natur & äventyrsutbildningens specialveckor sker tillsammans med andra som läser den utbildningen runt om i Sverige. Vi erbjuder följande specialveckor: alpina skidor, svenska fjäll, havskajak, klättring samt höghöjdsbana.

Vill du veta mer om våra specialveckor eller om våra utbildningar så kan du skriva i en intresseanmälan för att få exklusiva nyheter före alla andra, sms med inbjudningar till aktiviteter eller hälsningar.