Läs Naturvetenskaplig fördjupning - bli veterinär

18 oktober 2023

Från och med höstterminen 2023 erbjuder vi naturvetenskaplig behörighet inom utbildningen Sällskapsdjur- och djursjukvård. Detta gör det möjligt för eleven att direkt söka sig vidare till vissa utbildningar, som till exempel djurskyddsinspektör, zoolog, veterinär, agronom, biologiprogrammet och miljövetenskap.

Läs Naturvetenskaplig fördjupning - bli veterinär

Sällskapsdjur & Djursjukvård är utbildningen för dig som vill utvecklas i att hantera, sköta och vårda en stor bredd av olika djur. För dig som har ambition om att läsa vidare till t.ex. veterinär, djursjukvårdare eller zoolog erbjuder vi nu möjligheten att gå Sällskapsdjur & Djursjukvård med naturvetenskaplig behörighet.

Läser du den naturvetenskapliga fördjupningen så blir du behörig till vidare studier inom det naturvetenskapliga området. De praktiska erfarenheter du som naturbrukselev får av att sköta, vårda och hantera djur i kombination med de teoretiska kunskaper som den här behörighetsfördjupningen ger gör dig väl förberedd för exempelvis veterinärstudier.

Kurser inom naturvetenskaplig behörighetsfördjupning
- Kemi 1, 2
- Fysik 1b1, 1b2, 2
- Matematik 2a, 3c, 4

För dig som vill bli:
- Veterinär
- Jägmästare
- Ingenjör
...eller något helt annat!

Paketet ger många möjligheter.

Du kan välja att läsa hela eller delar av fördjupningen. Kolla vilka behörighetsgivande kurser som krävs för att den utbildningen du är intresserad av på högskolan, på vissa krävs inte alla som ingår i denna fördjupning.