Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg!

Vad kan du läsa i Göteborg?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Elevambassadörsutbildning 2023

8 september 2023

I tisdags gick årets ambassadörsutbildning av stapeln och 13 nya ambassadörer från Realgymnasiet i Göteborg samlades på Ullevi konferens tillsammans med ambassadörer från Skövde, Halmstad, Trollhättan och Borås.

Elevambassadörsutbildning 2023

Efter en lång och intensiv dag fylld med föreläsningar, uppdrag, workshops och god mat, har våra nya elevambassadörer nu utröstats med kunskap och färdigheter inom marknadsföring, retorik, presentationsteknik och sociala medier. Att bli elevambassadör är en möjlighet som ges till alla våra elever i slutet av maj under första året på gymnasiet. Att bli ambassadör innebär att bli skolans ansikte utåt. Det är ambassadörens roll att tillsammans med lärare delta på mässor och öppna hus för att informera om skolan och sin utbildning till ungdomar som är intresserade av att plugga på Realgymnasiet. 

Ambassadörerna får möjlighet att delta i flera elevrekryterande uppgifter som att synas i, och skapa innehåll till sociala medier, planera inför aktiviteter och ta emot skuggnigselever. Det är ett uppdrag som ger eleven fördelaktiga kunskaper till det framtida arbetslivet och intyg samt referenser från både kommunikatör och rektor.