Stylistelever genomför diplomeringen "Makeupartist" nästa år utökar vi med Lash- och browlift.

20 maj 2021

Stylist är ett självklart val för dig som vill arbeta i skönhetsbranschen och med människor. Du får möjlighet att diplomera dig till makeupartist, nagelterapeut, style advisor , hårstylist och från och med nästa höst så utökar vi med diplomering i Lash- & Browlift.

Stylistelever genomför diplomeringen "Makeupartist" nästa år utökar vi med Lash- och browlift.

Under två tillfällen nu i slutet på vårterminen genomför våra stylistelever i åk 3 FÄRGs  Makeupartist diplomering.

Första delen av diplomeringen innehåller en teoretisk del samt makeup med temat advisor. De praktiska momenten är då sotning, brudmakeup och glamourmakeup.

Glamourmakeup                         Sotning


Linda Sundberg som är makeuplärare på skolan berättar att i  den andra och sista delen av FÄRGs diplomering till makeupartist skall eleverna göra tre olika makeuper med temat:

  •  trend/editorial
  •  kvinnlig programledare/TVstudio 
  •  glam makeup/melodifestival

Trend /editorial


Linda berättar också att om man får sin diplomering godkänd så får man diplom på att man är Makeupartist och det är ett viktigt diplom som gör att man blir attraktiv i branschen. Många företag idag har det som krav vid anställningar.

På stylistutbildningen är det inte bara makeupartistdiplom du får möjlighet att ta utan också nagelterapeut, style advisor och hårstylist och Från och med nästa läsår kommer vi att erbjuda våra elever lashlift samt browlift, även kallad laminering. Efter genomförd och godkänd diplomering får eleven ett diplom från erkända Elleebana. 


Vad är Lashlift?

Lashift är ett skonsammare alternativ till fransförlängning.


Fransarna vårdas och ögonen framhävs mer naturligt. En Lashlift innebär att man lyfter så att hela fransen syns och ser fylligare ut. När fransarna böjs uppåt ser ögonen mer öppna ut och ger ett piggare intryck.