Välkommen till Realgymnasiet i Gävle!

Vad kan du läsa i Gävle?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Anna åker till Stall Zet på höstlovet.

8 november 2019

Tack vare Stall Zet och Ramuddens ungdomssatsning.

Anna åker till Stall Zet på höstlovet.

Anna går andra året på hästutbildningen hos oss. Hon går lärlingsutbildningen och i veckorna så har hon sin lärlingspraktik hos travtränaren Olle Alsén. Här i höstas blev Anna uttagen i Daniel Redéns Stall Zet och Ramuddens ungdomssatsning så nu på höstlovet ska hon åka och bo på Furuby Gård. Där kommer Anna att få möjlighet att studera och följa Daniels arbete och träningsfilosofi. Efter studieveckan har de officiellt Daniel Redén som mentor.

Den här möjligheten kommer att ge Anna stora möjligheter att lyckas i sin egna travkarriär. Anna har en egen travponny och i familjen finns det fler travhästar. Hon kör mest ponnylopp men ett och annat storhästlopp också.

Vi frågar Anna vad hon har för förväntningar på veckan?

"Jag ser fram emot att få nya erfarenheter. Tips och verktyg som kan vara bra att ha med sig i en karriär inom travsporten. Jag är intresserad att få veta vad Daniel kollar på hos unghästar och hur han tränar en unghäst till tävlingshäst till exempel".

Vad har du för planer i framtiden?

"Jag vill ha en egen verksamhet, både träna hästar och köra lopp. Men först vill jag jobba hos lite olika travtränare för att få se och lära mig olika koncept. Något som står högt upp på listan är att åka till USA och jobba i den amerikanska travsporten, det vill jag göra något år efter studenten".

Vi önskar Anna stort lycka till med utbildningsveckan och ser fram emot att höra hur hon har haft det hos Daniel Redén och Stall Zet.