Välkommen till Realgymnasiet i Gävle!

Vad kan du läsa i Gävle?

Kommande aktiviteter

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Naturturism ledde till eget företag.

14 december 2023

Juni -21 tog Elias studenten. Han läste programfördjupningen Naturturism. Mycket praktiskt och personlig utveckling återkommer ofta när han ser tillbaka på sin utbildning. Fortsätt och läs om killen som har många järn i elden.

Naturturism ledde till eget företag.

Berätta om din tid på Realgymnasiet.

Min tid på Realgymnasiet var de tre bästa åren under hela min skolgång. Det var spännande att komma till en skola som man hade hört mycket om och att det var just en praktisk utbildning där alla i klassen skulle ha samma intresse. 

Alla tre år bestod av mycket praktiskt och mycket praktik (APL) vilket ledde till att man fick erfarenheter och kontakter i branschen tills man slutade skolan och skulle ut i arbetslivet. Under alla tre år så fick jag och mina klasskompisar testa mycket olika saker och roller inom näringsliv och turism. Det gav mig en inblick i hur branschen såg ut och jag fick stor förståelse för den. 

Det som man inte heller ska glömma är den fantastiska gemenskapen som skapas, både i klassen då den inte är så stor och man spenderar massor med tid tillsammans på tex olika camps men också med sina profillärare och övriga lärare på skolan vilket jag tyckte var en stor fördel för min personliga utveckling. d Tiden tillsammans skapade bra möjligheter. Förmånen med utbildningen var också alla de olika typerna av utbildningar och diplomeringar som man får möjlighet att gå under gymnasietiden som tex. skidlärarutbildning och naturguide.

Sist men inte minst så måste man ju skryta om den trevliga och utsökta skolmaten som man får när man går Realgymnasiet i Gävle, då som många kanske redan vet är det på restaurang Karlsson som skollunchen serveras och det är en fantastisk buffé med väldigt bra variation. 

Vad gör du idag?

I dagsläget driver jag ett eget företag, Rossini Event och jobbar som konsult inom olika event. 

Det innefattar alla möjliga event med musik, kultur, sport och natur. Jag har ingen specifik inriktning utan jag är väldigt bred och är “Allt i allo"-killen som fixar och donar med det mesta. Men för att ge lite perspektiv och förståelse så kan det vara allt ifrån scenteknik och rigga ljud till att vara artistansvarig eller varför inte stå och flippa kolbullar. 

I skrivande stund sitter jag i en bil på väg mot Stockholm, Hovet för att vara ansvarig över LED skärmarna på Djurgården - Brynäs Hockey. 


Hur hjälpte din utbildning på Realgymnasiet i din nuvarande yrkesroll?

Eftersom utbildningen innebar mycket socialt och ledarskap så har det skapat bra förutsättningar för att göra det jag gör idag då det är en väldigt stor del för att kunna arbeta i branschen. Det har också hjälpt mig för att jag har växt mycket som person under tiden på Realgymnasiet vilket har lett till att jag har fått en förståelse och vetskap över vad jag vill göra.


Har du några tips till dem som vill arbeta inom samma bransch som du?

Jag skulle säga att om man har vilja och visar engagemang oavsett vilket jobb det än är så kommer det att i slutändan generera mer och roligare jobb. 

Sen tycker jag att man inte ska fastna i vilken utbildning man har gått på gymnasiet utan det går att byta yrke och bransch ändå, och på många jobb så behövs det inte någon speciell utbildning utan det är erfarenhet som räknas. Så att kämpa på och samla på er så mycket erfarenhet som möjligt under er gymnasietid så kommer det att bli riktigt bra. 

Med det sagt vill jag önska alla lycka till! 

Hälsningar 

Elias Rossini