Hår-och makeupelever vann FÄRGs tävling Silverpenseln.

20 mars 2023

Vi säger Grattis och är så stolta! Våra Hår- och makeupelever vann makeuptävlingen "Silverpenseln 2023" men vad är Silverpenseln för tävling?

Hår-och makeupelever vann FÄRGs tävling Silverpenseln.

Varje år arrangerar FÄRG en makeuptävling "Silverpenseln" för gymnasielever vars skola har FÄRG som huvudleverantör av produkter.

Årets tävlingskriterier var följande:

Eleverna ska skapa ett utseende som är mångsidigt i sin kärna och som visar elevernas egna personlighet som konstnärer. Den slutliga looken ska visa användningen av sminkprodukter på ett kreativt sätt och vara i linje med trender som studenten vill se inom skönhetsbranschen. 

Eleven ska också ge ett kort uttalande om hur de har integrerat mångfald i sin look och varför deras look borde vara nästa stora trend inom smink. Utseendet får endast göras med produkter från FÄRG MAKEUP. Undantag görs när det gäller produkter som inte finns i vårt sortiment såsom ögonfransar, hårprodukter etc.

Nedan ser du den färdiga makeupen:

Elevens egna tolkning av makeupen:

Makeupen tolkar mångfald som mångsidighet och därav en mask där masken symboliserar det yttre (det vi ser) och det vita symbolisera det inre (det vi inte ser).  Vi vet aldrig hur en människa tänker, vad den har gått igenom och hur den känner till 100% genom att bara titta på personen. Med pusselbiten på bröstkorgen vill jag förmedla att ingen är perfekt/ hel och att vi alla behöver något eller någon för att känna oss hel. 

Budskapet i denna sminkning är att aldrig döma någon och att alltid vara snäll. 

Trenden på min makeup är en full täckande slätt bas, fluffiga bryn, och mycket rouge.  Även  färger och färgkombinationer av olika kontraster kommer bli populär i framtiden.

Vinnaren av Silverpenseln 2023 fick en Goodiebag värd 5000SEK, en FÄRG CERTIFIERAD MUA-plats (värde 15.000SEK) och praktik på FÄRG MAKEUP & ACADEMY