Välkommen till Realgymnasiet i Gävle!

Vad kan du läsa i Gävle?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Lär känna Erika, Sofia och våra andra mentorer.

4 maj 2021

Hos oss finns det 6 mentorer som coachar och ger dig stöd genom hela din studietid. Våra mentorer undervisar inte och sätter inga betyg så det är lätt för dig som elev att ha en öppen dialog med din mentor. Här får du lära känna våra mentorer lite mer. I filmen efter presentationerna berättar Anette mer om mentorsuppdraget.

Lär känna Erika, Sofia och våra andra mentorer.

Anette Sköldberg mentor på Hantverksprogrammet

 

Anette har många intressen såsom familj, vänner, inredning och läsning är saker hon tycker om och prioriterar. Hon längtar till sommarledigheten då ska hon ta hand om den nya lilla familjemedlemmen, en Wheaten-valp som kommer i juni.

Att få jobba med ungdomar och få hjälpa dem att nå sina mål och förbereda dom inför yrkeslivet är det bästa med att vara mentor tycker Anette.

Realgymnasiet är en väldigt bra skola där trygghet, trivsel och samarbete är viktiga delar. Att vara mentor är roligt och viktigt! 

 

Inga Lindkvist mentor på Hantverksprogrammet


Inga har varit med sedan skolan startade 2008. Hon lyfter gärna fram Realgymnasiets unika koncept med mentorskap och dess nytänkande organisation med ett tydligt elevfokus. 

Det bästa med mentorsjobbet är kontakten och relationen som hon får med eleverna och deras familjer, att följa elevernas utveckling i både med- och motgång under gymnasietiden är en förmån tycker Inga.

 I sommar ska hon vara ute så mycket det går, fjällvandra, paddla kajak, pyssla i sitt växthus och i trädgården och ett och annat korsord blir nog löst i solstolen. Om det är möjligt med tanke på pandemin så blir det en resa till vårt hus i Portugal också. 

 

 Sofie Hellström mentor på Naturbruksprogrammet


Sofies största intresse är hästar och dem har följt henne genom hela livet. Hon har ridit sedan hon var liten och hon fick sin första egna häst när hon var 12 år. Det var en fölunge som hennes mamma fött upp som fick namnet Benyamin. Sofie har själv gått på hästgymnasium, jobbat som hästskötare och sedan blev det fortsatta studier på Hippologprogrammet på Flyinge. Idag har hon tre egna hästar, vara två har hon fött upp själv. 

Det bästa med att vara mentor tycker Sofie är mötet med eleverna och att tillsammans kunna lösa deras problem och förverkliga deras drömmar. 

Realgymnasiet är en an de bästa arbetsplatserna hon haft.  Det är stor gemenskap och man känner sig alltid välkommen.

Sommaren ska Sofie vara med familjen, hon hoppas på mycket sol och bad. Det blir en resa med husvagnen söder ut i Sverige och självklar så ska hon umgås med sina hästar.

 

 Christina Böhling mentor på Naturbruksprogrammet

 

Christina har arbetat på Realgymnasiet sedan 2013, verksamheten är i ständig utveckling och har som mål att vara stilbildande inom skola, vilket ger oss i teamet konstant kompetensutveckling. Det kryddat med att få dela elevernas hästintresse gör det till en attraktiv arbetsplats.

Ungdomarna är helt klart det bästa med jobbet tycker Christina. Att få vara en del i deras utveckling och se dem växa av de utmaningarna och möjligheterna som ges under deras tre år. Att få släppa iväg en klass studenter är en häftig känsla!

I sommar ser hon fram emot ljuset och de varma sommarkvällarna! Förhoppningsvis så får man återigen umgås med och krama släkt och vänner på härliga utemiddagar. Sedan blir det nog en hel del tidiga morgnar med familjen på ponnytävlingar också såklart.
 

Erika Levander mentor på Estetiska – och Teknikprogrammet (till höger på bilden nedan)

Erika gillar att vara aktiv och vara ute. Hon cyklar gärna cykla MTB på sommaren och åker skidor på vintern. Just nu är hon sugen på att köpa en SUP och paddla på sjön! Sommaren kommer hon att tillbringa först och främst i stugan uppe till fjälls med familjen. Då ska vi vandra, cykla och fiska. 

Det roligaste med att vara mentor tycker Erika är att se framstegen hos eleverna från åk 1 till åk 3. Både på ett personligt plan där de ofta till en början är blyga och inte vågar ta för sig, under åren mognar de och tar mer ansvar och självförtroendet ökar i åk 3.  Att se dem utveckla kunskaper inom ett ämne och att de hittar sitt intresse som de brinner för är häftigt. 

Erika tycker att Realgymnasiet är en bra arbetsplats/skola med duktiga lärare, det finns en bred kompetens här. Skolan är lagom stor, där vi ser alla elever. Det känns tryggt att den inte är för stor. Vi mentorer har ett nära samarbete både med lärare, administration, elevhälsa och ledning vilket gör jobbet som mentor roligt och utvecklande. 


 Sofia Nyström mentor på El- och Energiprogrammet (till vänster på bilden ovan)

Sofia gillar att träna och motionera på fritiden, gärna ute nu när det är sommarsäsong.  Hon tycker också att det är roligt att inreda och fixa hemma. 

Det bästa med jobbet som mentor är att dagligen få arbeta med ungdomar och se deras utveckling under de tre år som de går hos oss på Realgymnasiet. Alla elever har olika mål och det är så roligt att se dessa mål bli uppfyllda. Att få vara en del av ungdomars vardag ger mycket energi tycker Sofia.

Realgymnasiet är en lagom stor skola att arbeta på. Vi är uppdelade på tre lokaler vilket gör att de elever som är på Magasinet har Sofia bra kontakt med även om de inte är hennes mentorselever. Det ger en trygghet för både elever och personal och skapar ett lugn på skolan. 

I sommar ska Sofia bila runt i Sverige och se nya platser. Hon hoppas kunna träffa vänner och familj lite mer och  att hon får möjlighet att njuta i sol och värme.