Elias ser tillbaka på sin utbildning Natur & Äventyr och planerar för framtiden.

2 februari 2021

Elias läser sista terminen på Natur & Äventyrs utbildningen och på helgerna jobbar han extra på olika ställen. Här kan du läsa om hans tid hos oss och hur han ser på framtiden.

Elias ser tillbaka på sin utbildning Natur & Äventyr och planerar för framtiden.

Berätta lite om din tid på Realgymnasiet.

Min tid på Realgymnasiet har varit fantastisk. Jag har lärt mig så otroligt mycket, inte bara studiemässigt utan även om mig själv. Under tiden så har vi haft enormt roligt med många äventyr. Åren som har gått känns som sex månader vilket är härligt men ändå lite tråkigt att det börjar lida mot sitt slut. Men när en dörr stängs så öppnar en annan.

Hur tycker du att din utbildning hjälper dig för framtiden.
Utbildningen har varit till stor hjälp för att bygga upp mitt eget varumärke för att sedan kunna bli attraktiv på arbetsmarknaden.

Hur ser en typisk dag på skolan ut ? 

Som de flesta vet så är det lektioner fram till 15-tiden. Men när vi har vår karaktärdag (dagen vi har natur och äventyr) så kan det se väldigt olika ut. Vissa dagar är vi inne och planerar för ett evenemang eller en uppgift vi ska göra. Andra dagar så utför vi uppgifter utomhus där vi tex. ska guida en grupp människor i naturen. Men det kan också vara en dag i skidbacken.

Skaffa ett stort kontaktnät så kommer du långt

Elias Rossini Elev Natur & Äventyr

Vad vill du göra efter din examen på Realgymnasiet?

Efter examen så vill jag göra något som jag tycker är roligt. Om världen tillåter så skulle jag gärna åka på upptäcktsresa jorden runt. Om inte så vill jag hitta något som passar mig. Eventuellt jobba i fjällen eller starta eget företag.

Vad engagerar dig?

Jag engagerar mig mycket i mig själv för att jag ska må bra och orka med. Även i mina kompisar då det känns väldigt viktigt för en bra gemenskap.

Vad har du för planer för framtiden?

Jag har otroligt mycket mål men ett mål jag har som är viktigt för mig är att vad jag än gör så ska jag göra det för min egen skull och för att jag tycker att det är roligt.

Har du några tips till dem som vill arbeta inom samma bransch som du?
Ett tips är att hitta det du tycker om och brinner för. Skapa ett stort kontaktnät så kommer du långt.