Stylistutbildningen har hjälpt mig dit jag är idag.

15 april 2020

Jag är stolt över att jag är biträdande butikschef redan vid 19 års ålder och att jag jobbar med det jag är faktiskt är utbildad till!

Stylistutbildningen har hjälpt mig dit jag är idag.

Det säger Minna som för ett år sedan snart tog studenten ifrån stylistutbildningen hos oss. Här delar Minna med sig lite om sin tid på Realgymnasiet och tiden efter studenten.

Berätta om din tid på Realgymnasiet. 

Min tid på Realgymnasiet var jättebra! Jag trivdes med miljön, lärarna och upplägget av lektionerna. Jag kände mig alltid trygg och om jag behövde hjälp med något så fanns det alltid någon att vända sig till. Det var även kul att hamna i samma klass med personer som hade samma intresse som en själv. Jag var även elevambassadör för stylistutbildningen så jag var med på öppna hus och mässor vilket jag tyckte var superkul då jag verkligen brann för min utbildning och skola. 

Vad gjorde du efter din examen? 

Efter studenten så jobbade jag på Peak Performance som säljare tills butiken stängde i september. Jag hade sommarjobb där ett år tidigare och blev kvar där på timmar efter den sommaren samtidigt som jag läste mitt sista år på Realgymnasiet.

 Vad gör du idag?

Idag är jag biträdande butikschef på Make Up Store här i Gävle. Jag började där i september och jobbade då  både på Peak och Make Up Store. Nu har jag varit på Make Up Store i ca 7 månader och jag trivs jättebra med min arbetsplats. Jag känner verkligen att jag har hamnat rätt. Jag håller även på att starta upp mitt egna företag som frilans makeupartist, förhoppningsvis så är jag igång till slutet av april! Jag har fyra bröllop som jag ska sminka på i sommar vilket är väldigt spännande, två av dom är tillsammans med Vester Design.

 Har tiden på Real hjälpt dig dit du är idag?

 Ja! Jag hade inte kunnat få min tjänst på Make Up Store om jag inte var utbildad makeupartist, och det är tack vare Realgymnasiet som jag är certifierad makeupartist idag. Under gymnasietiden hade jag min APL på Make Up Store vilket gav mig möjligheter att se hur det går till i branschen. Det var tack vare min APL-tid som butikschefen visste vem jag var och det var så jag fick min nuvarande tjänst. Så jag tycker absolut att tiden på Real och stylistutbildningen har hjälpt mig dit jag är idag! 

Vad var det bästa med stylistutbildningen?

Det bästa med stylistutbildningen var att det var mycket praktiskt samtidigt som man faktiskt lärde sig massor. APL-perioderna under mina tre år har verkligen hjälp mig att komma dit jag är idag. APL-tiden var kul och samtidigt väldigt lärorik! Något som också är väldigt bra är att man får chansen att bli certifierad inom de olika områdena, som tex. makeupartist. Det kostar väldigt mycket annars, men genom att gå stylistutbildningen så kan man diplomera sig utan kostnader vilket jag tycker är en fantastisk möjlighet!

 Vad har du för planer i framtiden? 

Ett av mina mål är att starta eget som frilansare vilket jag snart har uppnått.  Det ska bli superkul! Jag planerar även att gå en utbildning i Stockholm inom sfx makeup om ungefär ett år. Efter den utbildningen är målet att få jobba med mitt drömyrke som sfx makeupartist inom film och liknande.

 Tre tips till elever som vill lyckas som stylister:

1. Öva mycket hemma på fritiden! Både praktiskt och teoretiskt. Man får lära sig allt man behöver i skolan men det skadar inte att nöta lite extra. 

2. Var kreativ! Ibland kan det vara svårt att känna sig inspirerad, men det finns så mycket att hämta inspiration ifrån i vardagen, allt från färg till form. Låt dig inspireras av allt! 

3. Var tålmodig och ge inte upp!

Tack Minna och lycka till i framtiden!