Välkommen till Realgymnasiet i Borås!

Vad kan du läsa i Borås?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Natur och äventyrs Erik Svarar på 3 snabba frågor!

8 november 2019

Vad gör du på skolan, Erik?

Jag arbetar bland annat som natur och äventyrslärare för åk 2-3 på Realgymnasiet i Borås. Skolan startade 2008 och jag började här 2011 så jag missade några år i början tyvärr.

Vad är det bästa med att jobba på Realgymnasiet?

Bra fråga! Det är mycket! Jag flyttade ner hit från käre Norrland (ca 100mil) då jag fick höra att det var en familjär och utvecklande skola som håller hög kvalité, och det stämde. Nu har det gått några år och jag trivs fortfarande lika bra. Framförallt skulle jag vilja säga att det är mycket variation för både elever och lärare där vi varar mycket praktiskt arbete med teori. Ena stunden kör jag motorsåg med eleverna och nästa stund så är vi på en klättervägg för att i nästa fördjupa oss i ledarskapet i klassrummet.

Varför tycker du att man ska välja utbildningen Natur och Äventyr?

Ja skulle vilja säga ledarskapet och variationen. Utbildningen utvecklas hela tiden för att följa att branschen växer samt att det skall vara tydligt gällande innehållet i spetskompetenserna så att eleverna får rätt förutsättningar att gå ut i arbetslivet efter studenten. Utbildningens kärna är skog, ledarskap och natur där man under utbildningens gång specialiserar sig inom naturguide, alpint (skidor), klättring, paddling och höghöjdsbana. Oavsett vilken spetskompetens man väljer så är ledarskapet oerhört viktigt där vi tränar på att planera, organisera och genomföra aktiviteter och event inom branschen. Är man intresserad av detta och känner att man vill ha en variationsrik utbildningen så har man hittat rätt!

 

Mvh//Erik