Välkommen till Realgymnasiet i Borås!

Vad kan du läsa i Borås?

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utbildningen och få inbjudan till kommande aktiviteter?

Anmäl intresse

Edit är vår nya yrkeslärare inom Hund!

4 april 2023

Vi välkomnar Edit som ny yrkeslärare för Hund. En driven och energifylld djurälskare som gärna tar en långtur på cykeln.

Edit är vår nya yrkeslärare inom Hund!

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag är full av energi, har alltid många järn i elden och gillar att få saker gjort. Utöver hundar brinner jag för djur i allmänhet och har ett stort cykelintresse som upptar en hel del av min tid.

Berätta om din resa inom hundbranschen!

Jag växte upp med farfars jakthundar och när jag var 13 lyckades jag tjata igenom min dröm att få en egen hund, en norsk Buhund. Sen har jag nästan alltid hjälpt andra att ta hand om deras hundar, speciellt hundar med stora utmaningar vilket har varit väldigt lärofyllt. Min igång i hundbranschen blev att jag till en början höll på inom viltspår. Jag gillade kombinationen hund-natur och utbildade mig till viltspårdomare 2014, sen allmänlydnadsinstruktör.

Parallellt med detta gick jag många utbildningar, agerade hjälpledare på kurser och hade senare också egna kurser, privat och genom Svenska Brukshundsklubben. Hos dem läste jag även till friskvårdsinstruktör för hund, som fokuserar på hur hund och förare kan träna tillsammans på ett hållbart sätt.

2021 utbildade jag mig till Canineopat som kan liknas vid att vara sjukgymnast för hund, där jag även har kompetenser inom laser och el. Efter detta startade jag upp mitt eget företag där jag har kursverksamhet, privatkurser och behandlar hundar både förebyggande och i samråd med veterinär.

Vilka är dina förväntningar på nya jobbet?

Jag är utbildad mellanstadielärare i grunden, men har inte jobbat formellt som lärare inom just Hund, vilket jag länge velat testa på och nu ska bli en spännande möjlighet. Det är väldigt tidigt in, men jag ser fram emot att få komma in mer och ha hundlektionerna. Som profillärare blir det en väldigt viktig roll för att vara ansiktet utåt för utbildningen.

Hur ser framtidsutsikterna för den som vill jobba med hund framöver?

Om man gillar att jobba och kan förstå att ”jobba med hund = jobba med människor” så är förutsättningarna väldigt goda. Mina tips är att vara driven, ta egna initiativ och tänka brett. Det är fler än tidigare som efterfrågar hjälp, vård och kurser för sin hund, och där finns stora möjligheter att få jobb.