Att läsa Hund på Realgymnasiet

26 september 2022

Har du intresse för människans bästa vän? Då kan utbildningen Hund vara något för dig. Du har möjlighet att bli djurvårdare nivå 2 med fördjupning i just hund, där du utvecklar kunskaper om exempelvis hundskötsel, träning, anatomi, foderlära och beteende. Kurser i service och bemötande ger dig verktyg för hur du professionellt ska bemöta kunder på bästa sätt, för alla hundyrken kräver att du kan möta människor.

Att läsa Hund på Realgymnasiet

Under programfördjupningsdagarna finns det möjlighet att ha med sig (den egna hunden) egen hund eller låna en hund för att utföra olika praktiska moment som hundkunskapskurserna innehåller. En dag som elev kan innehålla allt från vanlig rastning av hundar, att praktiskt träna olika hundar, testa på olika hundsporter, baka hundgodis, göra studiebesök i olika hundbutiker, träna sig på att känna igen olika hundraser eller lyssna på intressanta föreläsningar om personer som arbetar med hund inom olika områden.

Malin Svensson Yrkeslärare i Hund
Malin Svensson
Malin Svensson

Utbildningens nära samarbete med branschen gör att du kan öka din yrkeserfarenhet och hitta de möjligheter som finns för att få jobba med hundar längre fram. Tänkbara yrken med hund är allt från hunddagis, kursverksamheter, hundfysioterapeut och hundförare inom polis och tull till att utbilda ledsagarhundar för t.ex. epilepsi och synnedsättning. Dessutom får du möjlighet att gå Grundkurs i läkemedelshantering vilket gör att du blir Djurvårdare Nivå 2 och på så vis även kan jobba inom djursjukvården.

Är du intresserad av hundar så är detta definitivt rätt linje. Jag uppskattar verkligen möjligheten att kunna ha med sig egen hund och få stärka bandet till den, men även att träna olika typer av hundar som skiljer sig åt i både ras, beteende och ålder. Det utvecklar och blir en annan utmaning. Blandningen av både teori och praktik är ett stort plus - det blir roligt att lära sig och att vi är ute på APL och studiebesök är väldigt spännande eftersom man hela tiden upptäcker nya yrken med hund man inte visste fanns. Det har gett mig ett bredare perspektiv på hur man kan jobba med hund i olika sammanhang.

Elever i årkurs 3 på programfördjupningen Hund