Ny nationell partner – Kicks – skapar möjligheter för eleverna på Hantverksprogrammet

15 januari 2024

Nu får du som läser Hantverksprogrammet med programfördjupningen Hår- och Makeupstylist möjlighet att göra ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL) på Kicks. Ett nytt nationellt partnerskap är tecknat mellan Realgymnasiet och Kicks så att du under din APL får de senaste kunskaperna genom att lära direkt av branschen.

Ny nationell partner – Kicks – skapar möjligheter för eleverna på Hantverksprogrammet

Vi samverkar för våra elevers bästa, både under det arbetsplatsförlagda (APL) och skolförlagda lärandet. Målet för skolan är att erbjuda en utbildning med hög kvalitet som är anpassad till de kompetenskrav som ställs av skönhetsbranschen. 

”Det är så viktigt att vi är lyhörda för vilka kompetenser som är aktuella i branschen så att vi kan erbjuda en utbildning som är relevant och framtidssäkrad. Genom att samarbeta med branschledande aktörer håller vi oss uppdaterade och framåtlutade, jag är stolt och glad över att samarbeta med Kicks och ge våra elever den här möjligheten”, säger Anneli Larsson som är vd för Lärande Partner.

Kicks ser väldigt positivt på partnerskapet och att ta emot praktikanter från skolorna. 

”Vi har behov av utbildad personal och ser samarbetet som ett givande utbyte där intresserade elever ges möjligheten att utveckla och fördjupa sina kunskaper hos oss för att sedan kunna gå stärkta ut i arbetslivet” säger Emma Nyberg som är Partneransvarig på Kicks Group.

Kicks är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hud- och hårvård. Flaggskeppsbutiker finns i Stockholm Göteborg, Oslo och Malmö. Realgymnasiet finns på 23 orter i Sverige där Hantverksprogrammet, med programfördjupningen Hår- och Makeupstylist finns i Västerås, Uppsala, Lund, Stockholm och Gävle.