Rekordstort deltagande i blended learning-satsning för gymnasieelever och djursjukvårdare

11 april 2022

Lärande Partner och Vetabolaget lanserade under 2021 en unik digital satsning kopplat till utbildningsmaterialet GKLH (Grundkurs i Läkemedelshantering). Sedan dess har närmare sexhundra deltagare, både elever och djurvårdare i branschen genomgått den nya utbildningen. Enligt Hanna Casell, programansvarig för Djurvård/Hund på Lärande i Sverige som driver Realgymnasiet, så är siffran en positiv spegling av den växande efterfrågan i branschen.

Rekordstort deltagande i blended learning-satsning för gymnasieelever och djursjukvårdare

-Vi är väldigt nöjda med de höga deltagarsiffrorna.  Att lansera en digital utbildning som kan genomföras i egen takt var helt rätt i tiden - med den efterfrågan som finns inom djursjukvården.

Behovet av Djurvårdare på nivå 2, vilket är den titeln de som klarar kursen får, är fortsatt stort ute i branschen och med det stora antalet djur, främst hundar, som registrerats under pandemiåren så kan man räkna ut att fler kliniker behöver öppna eller utökas.

-GKLH är många gånger biljetten in i djursjukvården som expanderar och utvecklas i hög takt. Våra elever ska självklart ges den möjligheten, fortsätter Hanna.

Fakta om GKLH som blended learning
I de digitala kurserna finns inspelade föreläsningar, quiz och filmer varvat med text och övningsuppgifter. Det är en fantastisk möjlighet för deltagarna att gå kursen var de än befinner sig och på den tid som passar. Den som vill kan även få texten uppläst.

Grundkurs i läkemedelshantering är ett krav från Jordbruksverket för att få arbeta kliniskt som djurvårdare på nivå 2. Elever får redan under gymnasietiden en utbildning som rustar dem för att kliva rakt ut i yrkeslivet efter avslutad gymnasieexamen.