Hon blir rektor för nya Realgymnasiet i Sundbyberg

18 januari 2022

Till hösten 2022 startar Lärande i Sverige ett nytt Realgymnasium i Sundbyberg. Rektor för den nya skolan blir Anna-Karin Oterhals som tillträder sin tjänst i april i år. Anna-Karin kommer närmast från Uppsala Yrkesgymnasium Jälla där hon har rollen som programrektor för Naturbruksprogrammet.

Hon blir rektor för nya Realgymnasiet i Sundbyberg

Anna-Karin är utbildad gymnasielärare i svenska och samhällskunskap och har genomgått den statliga rektorsutbildningen. Hon har mångårig erfarenhet som rektor.

-Jag är så glad och tacksam för att ha fått denna möjlighet. Det är en dröm som jag nu får förverkliga, att starta en skola och förhoppningsvis se den växa. Dessutom är det i en organisation som jag fått en väldigt positiv bild av. Jag ser så fram emot att komma till Realgymnasiet och börja med uppdraget, säger Anna-Karin.

-Vi hälsar Anna-Karin varmt välkommen till Lärande i Sverige och Realgymnasiet i Sundbyberg. Med sin långa erfarenhet inom skola och yrkesprogram är hon helt rätt person för att leda vår etablering av Realgymnasiet i Sundbyberg, avslutar Patrik Wigelius, etableringschef för Lärande i Sverige.