Realgymnasiet i samarbete med Arken Zoo

23 augusti 2021

Under hösten 2021 startar Realgymnasiet och Arken Zoo ett gemensamt samarbete. Elever inom Naturbruksprogrammet, fördjupning Sällskapsdjur & Djursjukvård samt Hund kommer från och med läsåret 2021/2022 att erbjudas APL (arbetsplatsförlagt lärande) hos Arken Zoo.

Realgymnasiet i samarbete med Arken Zoo

–Vi arbetar tätt med bransch och tror på att ge våra elever de bästa förutsättningar för att få precis den kompetens som branschen efterfrågar. Vi är väldigt stolta över vårt samarbete med Arken Zoo som kommer att ge våra elever ett stort försprång, säger Anneli Larsson VD på Lärande Partner som arbetar med bland annat nationella partnerskap för Realgymnasiet.


Elever i årskurs 2 och 3 kommer att göra sin APL på någon av Arken Zoos lokala butiker. De kommer att bli väl insatta i hur det är att arbeta inom branschen men får också erfarenhet av marknadsföring, försäljning, relationer och bemötande av kunder. Det nya samarbetet kommer även innebära att Arken Zoo garanterar eleverna att komma på intervju, med goda möjligheter till jobb.


– Vi ser fram emot en lovande samverkan med Realgymnasiet där bransch och gymnasieskola möts i dialog kring de framtida kompetensbehov som vi ser i branschen. Nu väntar vi ivrigt på att få ta emot de första eleverna på plats i våra butiker, säger Niklas Janetun, Operations Manager Sweden, Arken Zoo.