Realgymnasiet i Halmstad flyttar in i nyrenoverade lokaler

2 februari 2021

Vid årsskiftet öppnade portarna till Realgymnasiets nyrenoverade lokaler på Skånegatan 59 i Halmstad. Realgymnasiet erbjuder flera inriktningar inom Naturbruksprogrammet och nu är all verksamhet i nya fräscha lokaler.

Realgymnasiet i Halmstad flyttar in i nyrenoverade lokaler

- Lokalerna är jättefina och fräscha. Jag har nog aldrig jobbat i en så fräsch skola tidigare. Det känns roligt och är ett lyft för både personal och elever, säger Viveka Lennse Johansson, rektor på skolan.

Djurrummen är klara och det fylls på i däggdjursavdelningen. Under våren kommer det dessutom att finnas akvariefiskar och reptiler samt fåglar. Det finns en hundavdelning där eleverna kan träna på hantering av hundar, pälsvård och spa. När undervisningshundarna behöver vila, ligger de i sina boxar som är byggda efter Jordbruksverkets normer.

Just nu så utförs mestadels av undervisningen på distans men rektor Viveka Lennse Johansson ser fram emot när all undervisning kan starta på skolan igen.

- Det känns jättebra att kunna ta emot våra elever i så fina lokaler. I och med att vi nu dessutom har större yta så har vi möjlighet att ta in fler elever framåt vilket känns väldigt roligt, fortsätter Viveka

-Man trivs väldigt bra i det nya lokalerna. Det är ljusa, fräscha, fina färger och fina citat på väggarna som man blir väldigt motiverad av, säger eleven Alma Djurberg.