Djurvårdselever glada över att få göra läkemedelshanteringskurs digitalt

19 januari 2021

I höstas fick alla elever som läser Djurvård möjlighet att läsa kursen Grundkurs i Läkemedelshantering som en digital kurs. Det är en fantastisk möjlighet för djurvårdselever i vår koncern samt för andra i branschen att gå kursen var de än befinner sig och på den tid som passar. Kursen lanseras först för Realgymnasiets elever och lärare. Målet är att branschen ska ta del av denna utbildning från och med årsskiftet. -Vi ser Grundkurs i läkemedelshantering som en viktig del i våra gymnasieelevers utbildning, säger Mathias Nordbladh, programansvarig på Realgymnasiet. 

Djurvårdselever glada över att få göra läkemedelshanteringskurs digitalt

Olivia Sandgren Sandström läser Sällskapsdjur & Djursjukvård på Realgymnasiet i Sundsvall. Här berättar hon lite kort kring hennes upplevelse av att den digitala kursen.
 

Ni läser ju praktiska moment i skolan men hur går det till när ni läser den digitala kursen?
Det är jättebra! Vi kan plugga hemma och på skolan när det passar bäst.
 

Hur tycker du att det gått?  
Det har gått bra och det är väldigt bra med digitalt. Kursen visar bland annat intervjuer med veterinärer. Innehållet handlar också om lagar och regler. De tester vi får är på filmerna och texten som vi får läsa.  
 

Vad vill du bli i framtiden?
Jag vill bli veterinär eller legitimerad djursjukskötare.
 

Vad skulle du vilja säga till de ungdomar som funderar på att läsa djurvård i framtiden?
 Att det är väldigt bra att läsa på Realgymnasiet och att läsa denna kurs eftersom det ökar chanserna att få jobb efter studenten.